O καιρός των εορτών

Βελτιωμένες είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, κι έτσι οι τελευταίοι εκδρομείς ταξίδεψαν δίχως προβλήματα, ωστόσο η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη για συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου....

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, στο νομό Κοζάνης, καθώς το οδικό δίκτυο αποκαταστάθηκε και τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν. Κανονικά απέπλευσαν και τα πλοία για διάφορους νησιωτικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, για σήμερα,
Σάββατο, κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ οι άνεμοι έχουν εξασθενίσει. Στην Αττική, υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 9 βαθμούς, ενώ στα βόρεια προάστια είναι 2 με 3 βαθμούς
χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ λίγα χιόνια είναι πιθανόν να σημειωθούν στα ανατολικά ορεινά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 6 βαθμούς.
Στη Χαλκιδική προβλέπεται βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός παγετός (-10 βαθμοί Κελσίου).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες θα υπάρχουν νεφώσεις και την Κρήτη τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς, στα βόρεια θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα δυτικά της χώρας και κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατούν νεφώσεις, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, καθώς οι θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες που κατά τόπους στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα είναι ισχυρός.

Την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στα βόρεια θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά της Μακεδονίας και παροδικές χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Στα δυτικά κεντρικά και νότ
Keywords
Τυχαία Θέματα