O Tέιλορ κατηγορεί το δικαστήριο της Χάγης για εξαγορά μαρτύρων!

Επίθεση κατά του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης για τη Σιέρα Λεόνε πραγματοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος το κατηγόρησε για εξαγορά μαρτύρων.
Ο Τέιλορ, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου είπε ότι «μάρτυρες πληρώθηκαν, εξαναγκάστηκαν και σε πολλές περιπτώσεις απειλήθηκαν με διώξεις αν δεν κατέθεταν».....

Ο ίδιος ανέφερε υπογράμμισε ότι «όλα τα έκανε για την ειρήνη» λέγοντας: «Ήμουν πεπεισμένος ότι αν δεν έρθει η ειρήνη στη Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά».
«Οι
πράξεις μου ήταν ειλικρινείς» είπε προσθέτοντας «σε αντίθεση με το πως με περιέγραψε αυτό το δικαστήριο. Δεν θα αποτύγχανα ποτέ εν γνώσει μου να εμποδίσω κάποιον να διαπράξει ωμότητες».
Ο πρώην πρόεδρος της Λιβερίας υπογράμμισε ότι «δεν είχε ποτέ καμία ελπίδα» σε αυτό το δικαστήριο και επέκρινε την «άποψη» του δικαστηρίου αυτού για τη διεθνή δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι «ξαμόλησαν τα σκυλιά εναντίον του».

«Ο Τζορτζ Μπους έδωσε εντολή όχι εδώ και πολύ καιρό για βασανιστήρια και παραδέχθηκε ότι το έκανε, όμως οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να του ασκήσουν δίωξη. Αυτός είναι πάνω από το νόμο; Πού είναι η δικαιοσύνη;», υπογράμμισε.
Η εισαγγελία ζητεί την επιβολή ποινής 80 ετών κάθειρξης στον πρώην πρόεδρο της Λιβερίας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στις 26 Απριλίου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Σιέρα Λεόνε μεταξύ του 1996 και του 2002.
Η ποινή θα ανακοινωθεί στις 30 Μαΐου.
Keywords
Τυχαία Θέματα