Liberation: O «πολιορκημένος» Ολάντ

Απανωτά σκάνδαλα που αποκαλύπτουν τις «βρωμοδουλειές» στενών συνεργατών του, πολιορκούν τον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με την αριστερή εφημερίδα «Liberation»....

Ο «πολιορκημένος Ολάντ» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Liberation, αναφερόμενη στον αποπεμφθέντα υπουργό Προυπολογισμού, Ζερόμ Καουζάκ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι κορόιδευε την γαλλική κυβέρνηση και τους Γάλλους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κανέναν μυστικό λογαριασμό στο εξωτερικό και στον ταμία της προεκλογικής εκστρατείας το 2012 του Γάλλου προέδρου,
Ζαν Ζακ Οζιέ, ο οποίος συμμετείχε σε off shore εταιρείες στα νησιά Κεϊμάν.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρέπει να κάνει «ηλεκτροσόκ» στη σοσιαλιστική κυβέρνηση προκειμένου να της δώσει νέα πνοή γεγονός που ενισχύει τα σενάρια περί κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Και αυτό θα το επιτύχει ενσωματώνοντας μέλη που συγκαταλέγονται στο "βαρύ πυροβολικό" του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπως η πρώην σύντροφος του Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος, το Μέγαρο των Ηλυσίων θα πρέπει να σκεφθεί σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής της Σεγκολέν στην κυβέρνηση, καθώς η νυν σύντροφος του Ολάντ, ανύμφευτη "Πρώτη Κυρία", Βαλερί Τριερβιλέρ, δεν μπορεί με τίποτε να την ανεχθεί.

«Η κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη, ένα πρόσωπο έσφαλε», επανέλαβε για τον Ζερόμ Καουζάκ, ο Φρανσουά Ολάντ από το Μαρόκο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη από χτες.

Για την υπόθεση του επιτελάρχη του, ο ένοικος των Ηλυσίων δήλωσε χαρακτηριστικά: "Δεν γνώριζα τίποτα για τις δραστηριότητές του Ζαν Ζακ Οζιέ, και εάν είναι παράνομες, απαιτώ να γίνουν τα δέοντα».

Η εικόνα ενός προέδρου που αναγκάζεται τις τελευταίες ημέρες να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις συμπληρώνεται από ανάλογα κατηγορηματική απεμπόλιση ευθυνών από τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό και τον υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

«Κατηγορήθηκα με έναν εντελώς άδικο τρόπο» επανέλαβε στο ραδιόφωνο ο Μοσκοβισί σε σχέση με την υπόθεση Καϊζάκ, υπογραμμίζοντας πως μόλις ξεκίνησε η δικαστική έρευνα σε βάρος του ο υπουργός είχε ήδη απομακρυνθεί. Ήταν μία από τις τουλάχιστον πέντε φορές, σημειώνει το Reuters, στις οποίες ο Μοσκοβισί εμφανίστηκε να απορρίπτει τις κατηγορίες για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα