''ANEΞΗΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ''...



Για ανεξήγητη καθυστέρηση των αποφάσεων σχετικά με τις προϋποθέσεις έναρξης της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), συμπληρώνοντας...

πως είναι ακατανόητη η συμπεριφορά του υπουργού Οικονομικών.
Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας
γνωρίζει πολύ καλά την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του κίνησης, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται το ίδιο αποτυχημένο σενάριο.
Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην απώλεια δημοσίων εσόδων άνω των 300 εκατ. ευρώ κατά την περσινή περίοδο λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία η καύση κάθε είδους υλικού.
«Η μόνη απλουστευμένη, εφαρμόσιμη, λειτουργική, και κοινωνικά αποδεκτή απόφαση είναι η μείωση του ΕΦΚ με προσιτή τιμή λιανικής για όλους τους καταναλωτές, προκειμένου να ζεσταθούν οι οικογένειες των οικονομικά εξαθλιωμένων Ελλήνων», τονίζεται.
Εξάλλου, η ΠΟΠΕΚ διαχωρίζει τη θέση της από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) που ανακοίνωσε χθες αποχή από τη διάθεση πετρελαίου θέρμανης.
Όπως αναφέρει, «είναι ανεξήγητη και ακατανόητη η απόφαση που πήρε το προεδρείο της ΟΒΕ και ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου την αποχή από την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης όλων των εμπλεκομένων σε αυτό».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα