Το έγκλημα του PSI άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» για τις τράπεζες

Τι Στουρνάρας, τι Παπαδήμος! Στο ίδιο καταστροφικό έργο με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, ο ακριβοθώρητος τραπεζίτης με τις υψηλές κρατικές θέσεις και διεθνείς διασυνδέσεις, διορίστηκε Υπουργός Οικονομικών και άρχισε να το παίζει εθνοσωτήρας, όπως και ο φίλος του Λουκάς Παπαδήμος.....

Ναι, ο δοτός, πρώην πρωθυπουργός που «κούρεψε» τις ελληνικές τράπεζες,
εξαφάνισε τα ασφαλιστικά ταμεία, «άρπαξε» την περιουσία των πανεπιστημίων και χιλιάδων ελλήνων αποταμιευτών. Και αυτός εκτέλεσε τυφλά, χωρίς καμία αντίδραση τις διαταγές των τροϊκανών και οδήγησε τη χώρα στο καταστροφικό PSI κουρεύοντας την περιουσία του ελληνικού κράτους.

Αφού πρώτα διαφύλαξε τα ελληνικά ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είχαν αγοράσει κοψοχρονιά από τη δευτερογενή αγορά τα πρώην αφεντικά του.

Όπως ο κ. Παπαδήμος υπέγραψε το «συμβόλαιο θανάτου» του ελληνικού τραπεζικού και ασφαλιστικό σύστημα, έτσι και ο κ. Στουρνάρας το υλοποιεί παραμένοντας στο απυρόβλητο των Μέσων Ενημέρωσης και όλων όσων αναζητούν τα αίτια του ναυαγίου της Ελληνικής Οικονομίας.

Τα όσα συμβαίνουν στις Τράπεζες αλλά και στην Ελληνική Οικονομία είναι το αποτέλεσμα του περιβόητου PSI, έτσι όπως σχεδιάστηκε, χωρίς καμία προστασία για τους Έλληνες ομολογιούχους, ιδιώτες και θεσμικούς, το μεγαλύτερο έγκλημα εις βάρος της ελληνικής οικονομίας που παραμένει ατιμώρητο.

Οι ελληνικές τράπεζες πριν από το PSI είχαν κεφάλαια και σήμερα το ζητούμενο είναι τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση τους σε έναν αγώνα, σχεδιασμένα χαμένο, να κρατηθούν ζωντανές. Το παιχνίδι είναι στημένο!

Ξαφνικά οι δανειστές έθεσαν θέμα κόστους μερικών εκατομμυρίων για μια συγχώνευση δυο τραπεζών ενεργητικού 170 δισ.!

Προφανώς και δεν τους θύμισε κανείς ότι δεν φταίνε οι κακές διοικήσεις των τραπεζών που δεν βρίσκουν τα κεφάλαια που τους αφαίρεσαν από το PSI των ομολόγων που υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου να φορτωθούν, καλύπτοντας τις εκδόσεις για να μη χρεοκοπήσει η χώρα.

Όπως υποχρεώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία να φορτωθούν τοξικά ελληνικά ομόλογα με υπόδειξη της ΤτΕ, η οποία με τη σειρά της εκτελούσε εντολές των δανειστών.

Την ώρα από εκατοντάδες συμπολίτες μας συλλαμβάνονται για χρέη σε ασφαλιστικά ταμία κάποιοι άλλοι που σε άλλες χώρες θα ήταν στη φυλακή στην Ελλάδα συνεχίζουν να είναι παράγοντες στη ελληνική πολιτική σκηνή.
Το θέμα με τις Τράπεζες δεν είναι θέμα κακών ή καλών τραπεζιτών, είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Οι κακοί τραπεζίτες να πάνε στη φυλακή!

Τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση με την Εθνική-Eurobank δεν είναι απλή υπόθεση, ποιοι τελικά γνώριζαν το πάγωμα της συμφωνίας; Πόσα χρήματα παίχτηκαν;

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑΑ υψηλής μεταβλητότητας, έντονων διακυμάνσεων, αυξημένων συναλλαγών και αξιοπρόσεκτων κερδών, πρέπει να προκαλέσει το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης.

Αλήθεια γιατί δεν δόθηκε εντολή αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών μετά από μια τέτοια απόφαση.
Ποιος είναι ο ρόλος που έχει διαδραματίσει ο Υπουργός Οικονομικών;

Πώς είναι δυνατόν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας να εμφανίζεται αισιόδοξος για τη Τραπεζική συμφωνία;

Πως είναι δυνατόν ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας στις αρχές της εβδομάδας να διαψεύδει τις πληροφορίες περί ενστάσεων της τρόικας;

Ποιος ήξερε; Ο κ. Στουρνάρας; Και αν ήξερε ποιον ενημέρωσε;

Πώς εξηγείται η περίεργη συμπεριφορά του κ. Στουρνάρα, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο της συμφωνίας Εθνικής με Eurobank, να δηλώνει τόσο το μεσημέρι έξω από το Μαξίμου όσο και αργά το βράδυ από το βήμα της Βουλής ότι «Κάποιοι μιλούν για ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank.

Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην προτρέχουμε», ενώ είπε και κάτι άλλο η τρόικα δεν έβαλε βέτο για τη συγχώνευση αλλά οδηγήθηκαν εκεί τα πράγματα επειδή οι δύο τράπεζες ειδοποίησαν προχθές ότι δεν μπορούν να βρουν τα κεφάλαια που αντιστοιχούν στο 10% της συνολικής τους κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Ποιος λέει αλήθεια ο κ. Στουρνάρας; Δηλαδή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωνε αισιόδοξος για τη συμφωνία, χωρίς να ξέρει αν μπορούν οι τράπεζες να βρουν τα χρήματα για τη δική τους συμμετοχή στην ανακεφαλαιοποίησης;

Προφανώς υποτιμούν τη νοημοσύνη των ελλήνων!

Για το χοντρό παιχνίδι που παίχτηκε στο Χρηματιστήριο και εις βάρος της οικονομίας θα απολογηθεί κανένας;

Για όλα αυτά που έγιναν θα επέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς; Η δικαιοσύνη;

Γίνεται χειραγώγηση μετοχών;

Πότε θα ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες μέτοχοι των δύο τραπεζών τι έγιναν τα λεφτά τους;

Τι θα γίνει με τους μετόχους της Eurobank που είχε αποδεχθεί την πρόταση συγχώνευσης από την Εθνική τράπεζα; Χάνουν τα λεφτά τους;

Στην περίπτωση που οι τράπεζες περάσουν στα χέρια του ΤΧΣ, οι μέτοχοι τι θα απογίνουν;

Νίκος Παναγιωτόπουλος-newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα