Προβόπουλος και Τουρκολιάς ενημερώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το τραπεζικό «ναυάγιο»

Ενημέρωση για όλες τις πτυχές του θέματος που τορπίλισε την συμφωνία μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Eurobank ζήτησε ο....
ΣΥΡΙΖΑ από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρο Τουρκολιά.

Αύριο το πρωί δυο από τα στελέχη του
ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με τα θέματα οικονομίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθούν με τους δυο παράγοντες των Τραπεζών προκειμένου να ενημερωθούν στο πως φτάσαμε στο ναυάγιο της συμφωνίας και ποιοι ήταν οι λόγοι που προέταξε η τρόικα για την διακοπή του πολυδιαφημιζόμενου ντιλ.

Στελέχη της Κουμουνδούρου παραδέχονται ωστόσο τις δυσκολίες που θα προέκυπταν από την δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας η οποία θα ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσει αλλά ακόμα και να πουληθεί εάν προέκυπτε κάποιο θέμα.

Σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση πρόσθεταν ότι η όλη διαδικασία δεν θα έλυνε το πρόβλημα από την στιγμή που οι πληροφορίες λένε ότι τα κόκκινα δάνεια δηλαδή η μαύρη τρύπα των Τραπεζών φτάνει τα 50 δισ.

«Άρα τα 50 δισ. που θα δίνονταν για την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα έφταναν επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι και προσθέτουν ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι πληροφορίες που λένε ότι η μία από τις δύο Τράπεζας μπορεί να έχει σοβαρό πρόβλημα μπορεί να είναι αληθής. Σε αυτή την περίπτωση επισημαίνουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά ακόμα και το κούρεμα των καταθέσεων.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μιλούν για εκτροχιασμό της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης αφού πέρα από τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία έρχονται να προστεθούν και τα προβλήματα των Τραπεζών τα οποία είναι πολύ σοβαρά.

Σε ότι αφορά το άλλο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και το ότι αφορά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ο υπουργός θα πρέπει να αμφισβητήσει όλο το σχέδιο της τρόικας αλλιώς θα μιλάμε για επικοινωνιακό παιχνίδι της ΔΗΜΑΡ το οποίο το αφήνει να εξελίσσεται προκειμένου να έχει κάποια οφέλη.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν απέκλειαν ακόμα να μην δοθεί τον Μάιο η δόση αλλά τον ερχόμενο Ιούνιο προκειμένου ο κόσμος να θορυβηθεί και μα φοβηθεί από το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας.

«Σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με το σκεπτικό ότι θα τις κερδίσει αφού οι πολίτες θα έχουν υποκύψει στον εκβιασμό, πρόσθεταν».

Παναγιώτης Βασιλάκης newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα