ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ



Κι όμως πρόκειται για oρκισμένους εχθρούς...

Aπό τον Dashiell Hammett

Δυο κόσμοι χωριστά κι ένα κόμμα-αυτό της ΝΔ-που φλερτάρει με το 14%!
Την ώρα λοιπόν που στα χαζοκάναλα μπερδεύεται γλυκά η Eurovision με το τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο κυριαρχεί ο Αντώνης Σαμαράς-χωρίς τον Τάκη Μπαλτάκο-οι άνθρωποι
δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προετοιμάζουν με μεθοδικότητα και ψυχραιμία έναν οδικό χάρτη για την ασφαλή πλοήγηση της Ελλάδας στο κοντινό μέλλον.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ με τον προκάτοχό του θα ήταν ευτυχείς εάν υπήρχε τρόπος να μην συναντηθούν την Παρασκευή το πρωί στην Φιλοθέη για το καθιερωμένο μνημόσυνο του Καραμανλή.

Μην ακούτε τις ανοησίες για την συστράτευση προς όφελος της παράταξης και απίδια μάντολες.

-Σε καμία περίπτωση δεν είμαι εγώ ο υπονομευτής της ενότητας της παράταξης. Δεν είμαι εγώ εκείνος που κάλυπτε τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος χρέωνε στην διακυβέρνησή μου την χρεοκοπία της χώρας και οπωσδήποτε δεν είμαι εγώ εκείνος που αφήνω να διαρρεύσει ότι προτίθεμαι να αλλάξω την ΝΔ, σε Νέα Ελλάδα. Αλήθεια γιατί δεν την βαφτίζουν ΕΛΙΑ Νο2 να τελειώνουμε; Αναρωτιέμαι αν θα έχουν το κουράγιο το βράδι των Ευρωεκλογών να φθάσουν ως το Ζάππειο και να απευθυνθούν στον λαό...

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με την στάση της κυβέρνησης Σαμαρά απέναντι στο έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Η σύμπνοια και η καλή αύρα που υπάρχει όλο αυτό το διάστημα ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Σαμαρά είναι αντίστοιχη με την ιδανική σχέση που έχει η Μαρία Σπυράκη με την αλήθεια και την εγκυρότητα. Η πρώτη λέξη που σούρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της Σπυράκη είναι "αλήθεια". Οι άλλες δύο είναι "Σφαέλλος" και "Γιαννίκος".

Μόνο που η αγωνία του (Kαραμανλή) για την τύχη της χώρας δεν του επιτρέπει να αναλωθεί σε μικροπολιτικές κόντρες μέσα από τα παραπολιτικά των εφημερίδων.

Ούτε να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον μέσω συγκεκριμένης εφημερίδας, με εκδότη της οποίας ο Σαμαράς διατηρεί πολύ στενή σχέση.

Άλλωστε η μακροχρόνια σιωπή του είναι πλέον τόσο εκκωφαντική ώστε το "μήνυμα" διαπερνά τους τείχους του Μαξίμου αλλά και της Συγγρού.

Σαμαράς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι είδε πάνω από τα 2/3 της Κ.Ο της Ν.Δ να διαφοροποιούνται- μαζί με τον κ. Καραμανλή- και να ψηφίζουν και στις 4 κάλπες στη ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικών επιτροπών.)

Για τους καραμανλικούς η ώρα της επιστροφής στην ιστορική Ρηγίλης δεν είναι μακριά και μην βάζετε στοίχημα για το αντίθετο γιατί είστε χαμένοι από χέρι.

Ο Σαμαράς από την άλλη και λόγω ιδιοσυγκρασίας (αλλά και λόγω της μακρόχρονης εξορίας) έχει την ανάγκη και δικαίωμα να πιστεύει ότι έσωσε την χώρα που είχαν σχεδόν καταστρέψει ο Καραμανλής με τον ΓΑΠ.

Αυτό τουλάχιστο υποστηρίζουν οι σαμαρικοί.

Και εφ΄ όσον την έσωσε έχει κάθε δικαίωμα να της ρίξει και μια ξεγυριστή συνταγματική αναθεώρηση, χωρίς να μπει στον κόπο να ρωτήσει την "καραμανλική πλέμπα".

Έτσι σήμερα Τετάρτη, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής διοργανώνει ένα χάπενιγκ με θέμα «Προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση- Μεταρρυθμίσεις».

Στο χάπενιγκ δεν αποκλείεται να μπουκάρει κάποια στιγμή και ο γιος του Τάκη, αλλά για την ώρα κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα προηγηθεί εισήγηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Φυσικά μην περιμένετε να συναντήσετε στην συγκεκριμένη εκδήλωση τον Καραμανλή ή τον Προκόπη Παυλόπουλο για παράδειγμα-στενό συνεργάτη του πρώτου, εκλεκτό συνταγματολόγο και υπερυπουργό επί κυβερνήσεων Καραμανλή.

Το Ινστιτούτο στο οποίο Πρόεδρος είναι ο ξακουστός Κωνσταντίνος Τασούλας στα γόνατα του οποίου (τρόπος του λέγειν), μυήθηκαν στο Skull and Bones της ΟΝΝΕΔ (αλλά και της δημοσιογραφίας), εκλεκτά τέκνα του πολιτικού και μηντιακού βίου, έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στο συνταγματικό χάπενιγκ δίχως τους Κώστα και Προκόπη.

Σε αντίθεση με το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής" το οποίο την Παρασκευή στο Μνημόσυνο του Εθνάρχη, θα έχει ορθάνοιχτες τις πόρτες του ακόμη και στα απολωλότα πρόβατα που μπαινοβγαίνουν στην μεγάλη λαστέξ παράταξη.

Με απλά λόγια δύο Ιδρύματα που φέρουν το όνομα του Εθνάρχη βρίσκονται στα μαχαίρια, όπως ο Κουφοντίνας με τον Τζωρτζάτο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων έχουν ως εξής>

Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Πρόεδρος Δ.Σ.
Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας
Πυργιώτη Μαριάνα
Γενική Διευθύντρια
Γενική Διευθύντρια, Δημοσιογράφος

Μέλη
Πέτρος Αλιβιζάτος
Πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, πρώην Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου
Θεόδωρος Βάρδας
Οικονομολόγος, Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος ΒΑΡΔΑΣ ΑΕΒΕΕ
Αντώνης Βαρθολομαίος
Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθ. Σύμβουλος Εταιρείας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (Ε.ΥΔ.Α.Π.)
Μαρία Βεζανή
Ψυχολόγος
Γεώργιος Βλάχος
Ταμίας Δ.Σ., Οικονομολόγος
Σωτήρης Βόσδου
Πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Κωνσταντίνος Δόλογλου
Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Πελοπίδας Καλλίρης
Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας
Μαγδαληνή Καρακόλη-Παντοπούλου
Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας Υπουργείου Εξωτερικών
Παναγιώτης Κομματάς
Δικηγόρος
Γιώργος Πανέτσος
Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών
Γιώργος Παπαδομιχελάκης
Πολιτικός επιστήμων
Ξενοφών Παπαρρηγόπουλος
Αναπλ. Καθηγητής Δικαίου, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Μαριάνα Πυργιώτη
Γενική Διευθύντρια, Δημοσιογράφος
Ζωή Ράπτη
Δικηγόρος, LL.M (Hons)
Αριστείδης Ρωμανός
Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος
Παντελής Σκλιάς
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Χριστόδουλος Στεφανάδης
Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργος Στεφανάκης
Δικηγόρος, μέλος ΕΣΡ

Δ.Σ. ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής"

Πέτρος Μολυβιάτης
Πρόεδρος

Αχιλλέας Καραμανλής
Αντιπρόεδρος

Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής
Ταμίας

Κωνσταντίνος Αλ. Καραμανλής
Μέλος

Μιχάλης Λιάπης
Μέλος

Προκόπης Παυλόπουλος
Μέλος

Ιωάννης Βαρβιτσιώτης
Μέλος

Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ
Μέλος

Φωτεινή Καραμανλή
Μέλος

Γενικός Διευθυντής

Κωνσταντίνος Σβολόπουλος
Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
Keywords
Αναζητήσεις
κομματας παναγιωτης δικηγορος βιογραφικο
Τυχαία Θέματα