Στην Αθήνα ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τ.Βάιζερ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, συζητά από τις 10 το πρωί, όλα τα σενάρια για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το χρηματοδοτικό κενό και τα νέα μέτρα του 2014, ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βάιζερ που βρίσκεται στη χώρα μας για επίσκεψη, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά
επίσκεψη του κ. Βάιζερ στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη από τον προηγούμενο μήνα και είχε στόχο να ενημερωθεί για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2014-2017.

«Οι συζητήσεις για το νέο δάνειο και το μνημόνιο που θα το συνοδεύει, μόλις άρχισαν» δήλωνε προ ημερών ο πρόεδρος του Euroworking Group, ο οποίος πάντως, σύμφωνα με το Εθνος, δεν έχει αποκλείσει τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων στην Ελλάδα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της περιόδου 2015 -2016.
Μπορεί ο Αυστριακός να ηγείται μίας τεχνοκρατικής ομάδας με υποβοηθητικό έργο, όμως όλες οι πολιτικές αποφάσεις της Ευρωζώνης έχουν στηριχθεί στις εισηγήσεις του Euro Working Group για τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα των μέτρων.

Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται στην Αθήνα δύο 24ωρα μετά το Eurogroup και λίγες μόνο ημέρες πριν από την επιστροφή της τρόικας.Ο κ. Βάιζερ μπορεί να «γεφυρώσει» τις διαφορές των δύο πλευρών, λένε κυβερνητικές πηγές.
Keywords
Τυχαία Θέματα