Σε πέντε υπουργεία επανατοποθετούνται οι δημοτικοί αστυνομικοί



Στην Ελληνική Αστυνομία θα μετακινηθεί η “μερίδα του λέοντος” των δημοτικών αστυνομικών που ετέθησαν σε...
διαθεσιμότητα, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανοίγουν 1.536 θέσεις, 758 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου θα αξιοποιηθούν ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα, 382 στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης, 30 θέσεις στις υπηρεσίες
δίωξης του παραεμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και τέλος 152 θέσεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις τοποθετήσεις αυτές, πέρα από την διευθέτηση του θέματος των διαθέσιμων δημοτικών αστυνομικών, θα αντιμετωπισθούν και χρόνια προβλήματα όπως η ενίσχυση των υπαρχόντων σωφρονιστικών καταστημάτων, αλλά και το άνοιγμα νέων πτερύγων στα σωφρονιστικά καταστήματα της Νιγρίτας του Νομού Σερρών και των Χανίων, η ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η καλύτερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ενώ τέλος ενισχύονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την απονομή ιθαγένειας.

Οι διαθέσιμοι θα πρέπει εντός 15 ημερών να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Προσωπικού των Δήμων που υπηρετούσαν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι φορείς υποδοχής εντός 10 ημερών θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, οι αιτήσεις αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.
imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα