Οδηγίες… εξυπηρέτησης στο μπαρ!

Συνωστισμός στο μπαρ, ο ένας δίπλα στον άλλο, κι εσείς προσπαθείτε απεγνωσμένα να βρείτε λίγο χώρο για να…
τρυπώσετε στο χώρο της μπάρας και να ζητήσετε από τον μπάρμαν ή τη μπαργούμαν το ποτό σας κι αυτό των φίλων σας. Αποστολή που θεωρείται από δύσκολη ως…
επικίνδυνη, δεδομένου ότι το ίδιο πράγμα επιζητούν δεκάδες άλλοι θαμώνες. Κι αν υποθέσουμε ότι δεν μοιάζετε ούτε με μοντέλο του Victoria’s Secret (αν είστε θηλυκό…), ούτε έχετε το αγαλματένιο κορμί Ελληνα θεού του Ολύμπου (αν είστε αρσενικό…), οπότε θα τραβήξετε αυτόματα την
προσοχή, πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένους κανόνες έτσι ώστε να εξυπηρετηθείτε στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Χώρος: Αν κάθεστε στη μπάρα, προτιμήστε μια πλάγια στάση, που θα επιτρέπει και σε άλλους την πρόσβαση (οπτική, έστω) σ’ αυτόν ή αυτούς που βρίσκονται πίσω από τη μπάρα. Αν προσπαθείτε να φτάσετε εκεί, δεν χρειάζεται ούτε να παλέψετε, ούτε να σπρώξετε για να απομακρύνετε τους άλλους και να τραβήξετε το βλέμμα του μπάρμαν. Κινηθείτε πλαγίως και πάρτε αυτή τη θέση και στη μπάρα. Στην ανάγκη ακουμπήστε το χέρι σας. Θα το δουν οπωσδήποτε. Θυμηθείτε ότι ο επιτυχημένος μπάρμαν εξαρτάται και από το πόσα ποτά πουλάει, οπότε με το να πιάνετε λίγο χώρο τον εξυπηρετείτε να δεχτεί κι άλλες παραγγελίες.

Οικειότητα: Αν ξέρετε τον χώρο που θα πάτε και υπάρχει η δυνατότητα, προτιμήστε να πάτε εκεί νωρίς, πριν πιάσει η κίνηση. Ανταλλάξτε δύο-τρεις φιλικές κουβέντες με τον (άνετο εκείνη την ώρα) μπάρμαν ενώ παραγγέλνετε το ποτό σας. Θα σας φανούν πολύτιμες αργότερα, όταν θα έχετε εντυπωθεί στη μνήμη του και θα έλθει προς το μέρος σας μ’ ένα νόημα κι ένα χαμόγελο.

Οδηγίες… εξυπηρέτησης στο μπαρΦωνή: Μη… γαυγίζετε, μην ουρλιάζετε για να τραβήξετε το βλέμμα του. Αν δεν σας έχει κοιτάξει κατάματα δεν σημαίνει ότι δεν σας έχει δει. Κυρίως μην φωνάζετε αμέσως την παραγγελία σας, την ώρα μάλιστα που εξυπηρετείται κάποιος άλλος, και, ακόμα σημαντικότερο, μην… ανεμίζετε χαρτονομίσματα στη μούρη του για να τον δελεάσετε. Θα προσβληθεί και θα κάνει ότι δεν σας βλέπει.

Ετοιμότητα: Εχετε έτοιμη την… ατάκα της παραγγελίας σας. Θα το εκτιμήσει δεόντως. Αν κάνετε τα πάντα για να τραβήξετε την προσοχή του κι όταν έλθει κοντά σας ξύνετε το κεφάλι σας για το τι ακριβώς θα παραγγείλετε τον βγάζετε από τα ρούχα του. Μην φοβάστε αν έχετε να παραγγείλετε πολλά ποτά, ο άνθρωπος απέναντί σας συνήθως θυμάται πάρα πολύ καλά τι του έχετε πει, αρκεί αυτό να είναι καθαρό και σαφές.

Πληρωμή: Εχετε έτοιμα τα χρήματα για να πληρώσετε, ακόμα κι αν δεν είναι αναγκαίο. Μπορεί η πολιτική του μπαρ να απαιτεί άμεση πληρωμή στα ποτά που παραγγέλνονται απευθείας. Με το να ψάχνετε τις τσέπες ή την τσάντα σας τις κρίσιμες στιγμές εκνευρίζετε και τον μπάρμαν και τους υπόλοιπους.

Τζάμπα: Μην ζητήσετε ποτέ ένα δωρεάν ποτό από το μπαρ. Θα σας το προσφέρει μόνος του ο μπάρμαν, αν δει ότι… αξίζετε σαν πελάτες. Αν την ώρα του χαμού προσπαθήσετε να τραβήξετε την προσοχή του για να ρωτήσετε αν μπορείτε να έχετε ένα κερασμένο σφηνάκι, το πιο πιθανό είναι να μην εξυπηρετηθείτε ούτε για… πληρωμένο ποτό!

Οδηγίες… εξυπηρέτησης στο μπαρΧαμόγελο: Μην περιμένετε, και κυρίως μην απαιτείτε, από τον μπάρμαν ή τη μπαργούμαν να χαμογελάει συνέχεια. Την ώρα που εσείς διασκεδάζετε άλλος δουλεύει, και ο δικός σας χώρος χαλάρωσης είναι γι’ αυτόν/ην καθημερινότητα. Εσείς, όμως, απαιτείται να χαμογελάτε. Οι χαμογελαστοί πελάτες, που δείχνουν ικανοποιημένοι από το χώρο, εξυπηρετούνται πολύ πιο γρήγορα από τους… κατσούφηδες.
flowmagazine.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα