Η εκεχειρία έσπασε και το Κίεβο «φλέγεται ξανά»


Κίεβο πριν και μετά: Μια εικόνα που συγκλονίζει, κάνει το γύρο του διαδικτύου
Σώματα καλυμμένα με κουβέρτες στους δρόμους

Μια ανάρτηση στο twitter από τον χρήστη Experience, κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου και δείχνει την κεντρική πλατεία του... Κιέβου, χωρισμένη στα δύο, όπως είναι και η Ουκρανία, πριν και μετά το σκηνικό εμφυλίου που συνταράσσει τη χώρα.
Στη μέση φαίνεται το μνημείο που δεσπόζει στην πλατεία. Δεξιά η εικόνα της πλατείας, όπως είναι από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές
διαδηλώσεις. Αριστερά, όπως ήταν το ίδιο σημείο, πριν ξεκινήσουν οι ταραχές που κόστισαν 25 ζωές και χιλιάδες τραυματίες.
Η εκεχειρία στο Κίεβο έσπασε και πλέον ξέσπασαν νέες συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές. Από το πρωί γίνονται νέες αιματηρές συγκρούσεις στην Πλατεία Ελευθερίας στο Κίεβο, ενώ διαδηλωτές και ασθενοφόρα μεταφέρουν συνεχώς τραυματίες.
Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το κύμα οργής και εξέγερσης, αφού σήμερα το πρωί παρά την εκεχειρία ξέσπασαν νέες αιματηρές ταραχές στο κέντρο του Κιέβου. Φωτογράφος του Reuters αναφέρει πως είδε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους να κείτονται στο δρόμο σκεπασμένοι με κουβέρτες, αναμεσά τους έξι πολίτες, ενώ διαδηλωτές και αστυνομικοί έχουν εισβάλλει αυτή τη στιγμή σε κεντρικό ξενοδοχείο απ'οπου ακούγονται μόνο πυροβολισμοί. Στο ξενοδοχείο αυτό διαμένουν κυρίως μέλη της Βουλής.

Οι νέες εικόνες που φτάνουν τώρα από το Κίεβο δείχνουν μεταφορά τραυματιών, σώματα στο δρόμο και συγκρούσεις. Λίγο μετά τις 8 το πρωί οι διαδηλωτές κατέλαβαν το μεγαλύτερο συναυλιακό μέγαρο του Κιέβου Oktyabrsky Palace, ενώ οι περίπου 3.000 διαδηλωτές έφτασαν στο Κοινοβούλιο, ενώ περικύκλωσαν και το προεδρικό μέγαρο αποτρέποντας τη συνάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων που έσπευσαν στο Κίεβο με μέλη της κυβέρνησης.

Η Βουλή εκκενώθηκε ενώ σύμφωνα με ξένα πρακτορεία μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης συγκεντρώνονται για να «υπερασπιστούν τους θεσμούς και το Σύνταγμα».
iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα