Στα βήματα της ΕΡΤ το Ωνάσειο;

Άμεσα κινδυνεύει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με κλείσιμο τα ελλείμματά του έφτασαν κοντά στα 25 εκατ. ευρώ ετησίως και οι γιατροί από την πλευρά τους υπο-αμείβονται και ταυτόχρονα λαμβάνουν «μαύρες» αμοιβές από τους ασθενείς.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ο πρόεδρος του νοσοκομείου, άλλοτε στέλεχος του ΟΤΕ,

παραιτήθηκε κι αυτή την ώρα προσωρινή διοίκηση ασκείται από το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο επίσης ασκεί πλημμελή έλεγχο και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που πηγάζουν εκ του καταστατικού, παρά μόνο απολαμβάνει φήμη και δημοφιλία λόγω του χαρακτήρα του έργου που προσφέρει το νοσοκομείο.

Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν καρδιοχειρουργοί οι οποίοι προμήθευαν οι ίδιοι με στεντ το νοσοκομείο σε υψηλές τιμές, πάνω από 4.000 ευρώ το ένα, κάνοντας βεβαίως υπερβολική χρήση των συγκεκριμένων υλικών. Ο ένας εκ των δύο, αυτός που εκπροσωπούσε την προμηθεύτρια εταιρία στεντ, είναι αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ και δεν έχει σκοπό να επιστρέψει, όπως φημολογείται.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κυριάκο Σουλιώτη χρειάζεται να αναληφθεί άμεσα δράση από την κυβέρνηση, ώστε να επιβληθούν νέοι όροι λειτουργίας στο νοσοκομείο, οι γιατροί να αποδεχθούν νέο καθεστώς αμοιβών, να διαμορφωθούν συνθήκες υγιούς χρηματοδότησης, το ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και το νοσοκομείο να αυξήσει τα κρεβάτια του, να ελέγξει τις δαπάνες του και να εισέλθει σε νέα φάση ανάπτυξης, καθώς η ζήτηση των υπηρεσιών καρδιολογίας πολλαπλασιάζεται, η γνώση και η ειδίκευση υπάρχει και θα ήταν ιστορικό ατύχημα να κλείσει το Ωνάσειο ένα πρωί όπως η ΕΡΤ.

The post Στα βήματα της ΕΡΤ το Ωνάσειο; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα