ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο παραπέντε αποφεύχθηκε χθες η επανάληψη των γεγονότων του Ιουνίου του 2008. Όταν δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον πρώην πρωθυπουργό με αφορμή την διαφωνία του δεύτερου στην προοπτική διενέργειας δημοψηφίσματος
για την Συνθήκη της Ρώμης.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δεν διέγραψε τελικώς χθες τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου όπως του εισηγήθηκαν κάποιοι από τους συνεργάτες του. Μετά την σκληρή ανακοίνωση του Παπανδρέου, ο Βενιζέλος ενημερώθηκε, έκανε έναν γύρο τηλεφωνημάτων και αφού ζύγισε τα δεδομένα αποφάσισε ότι δεν θα "ηρωποιήσει" τον προκάτοχό του αποπέμποντάς τον από το κόμμα.

Είναι γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πίστευε ότι η χθεσινή συνάντηση θα έπαιρνε τέτοια τροπή. Κάτι που φάνηκε και από την ενημέρωση που έκανε αρχικώς η Ιπποκράτους και η οποία ήταν εμφανώς δέκα κλικ πιο κάτω σε ύφος και επιθετικότητα από την ανακοίνωση του γραφείου Παπανδρέου που ακολούθησε.

Είναι επίσης γεγονός ότι πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν να "κλείσει" το θέμα και όχι να συντηρηθεί προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία στην Ιπποκράτους. Δεν το κατάφερε, αφού ο Παπανδρέου που δεν είχε μιλήσει μέχρι το ραντεβού πήγε με άγριες διαθέσεις στο γραφείο Βενιζέλου στη Βουλή.
Και αμέσως μετά γνωστοποίησε ότι θα έρθει σε σύγκρουση με όποιον αναπαράγει αθλιότητες περί τα οικονομικά υπονοώντας ακόμη και με την σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Από χθες το βράδυ οι σχέσεις Βενιζέλου -Παπανδρέου μπήκαν σε μία νέα, επικίνδυνη για πολλούς, τροχιά. Ποτέ δεν ήταν καλές, όμως τώρα πλέον είναι εκρηκτικές. Και ουδείς γνωρίζει που θα οδηγήσουν καθώς από το περιβάλλον Βενιζέλου επιμένουν ότι συζήτηση στα όργανα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ θα γίνει και μάλιστα σ' αυτήν θα πρέπει να παραστεί και να δώσει εξηγήσεις και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.
Άρτεμις Παραδείσου
Keywords
Τυχαία Θέματα