ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ:MEΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΤΥΦΛΟ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

« Μείωση του προσωπικού με τρόπο τυφλό και οριζόντιο και άδικη είναι και οδηγεί σε κατάρρευση τη διοίκηση. Γιʼ αυτό, απαιτείται η συζητούμενη μείωση των απασχολούμενων στο Δημόσιο να ενταχθεί στο γενικότερο σχεδιασμό - προγραμματισμό για τις αποχωρήσεις και προσλήψεις με ορίζοντα τετραετίας και με δείκτες που αφορούν βασικούς κανόνες λειτουργίας μιας σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.
Κι αυτό κάνουμε, με στόχο τη μείωση κατά 150.000 υπαλλήλους του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο έως το 2015»,τονισε ο υπουργος Δημ.Ρεππας σε
συνέντευξή του προσθετωντας ότι " Oυδείς υιοθετεί πολιτική απολύσεων. Όλοι όμως συμφωνούμε πως χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική έκρηξη στο ελληνικό κράτος. Κεντρικό στοιχείο της, είναι η αξιολόγηση δομών και προσώπων ώστε το Δημόσιο να γίνει παραγωγικό και αναπτυξιακό και μαζί ποιοτικό και αποτελεσματικό.

Καμιά μεταρρύθμιση όμως δεν πετυχαίνει με αντίπαλο τους εργαζομένους. Ο δημοσιονομικός ορθολογισμός δεν μπορεί να είναι ταυτόσημος με τον εργασιακό μεσαίωνα. Κάθε μεταρρύθμιση έχει αναπτυξιακό, κοινωνικό και δημοσιονομικό πρόσημο, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές συνθήκες. Θυμίζω ότι μετά την περικοπή των αποδοχών, τα προηγούμενα χρόνια, εφαρμόζεται ήδη το νέο μισθολόγιο με το οποίο προκύπτει εξοικονόμηση μεγαλύτερη των 2 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ σε ανάλογα ποσά κυμαίνεται το δημοσιονομικό όφελος από τον περιορισμό της λειτουργικής δαπάνης στο κράτος τα δύο τελευταία χρόνια.

Μπορούμε να έχουμε δημοσιονομική εξυγίανση χωρίς απολύσεις. Αντιθέτως, απολύσεις χωρίς αλλαγές σχεδόν στα πάντα δεν πρόκειται να ελαφρύνουν τα κρατικά δημοσιονομικά βάρη”.
Keywords
Τυχαία Θέματα