ΑΝΟΙΞΕ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠ ΣΕΙΜΟΥΡ ΧΟΦΜΑΝ «ΓΙΕ ΜΟΥ, ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ»



Άνοιξε η διαθήκη του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

«Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν μακριά απ΄το Χόλιγουντ», έγραφε το 2004 στη διαθήκη του ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.H τελευταία του επιθυμία του μεγάλου ηθοποιού ήταν ο γιος του να ζήσει σε μια...μεγαλούπολη όπου «θα εκτεθεί στον πολιτισμό, τις τέχνες και την αισθητική που μόνο τέτοιες πόλεις μπορούν να προσφέρουν». Δεκαοκτώ ημέρες μετά τον χαμό του μεγάλου ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, που συγκλόνισε το Χόλιγουντ και προκάλεσε σοκ και θλίψη
στους κινηματογραφόφιλους όλου του κόσμου, άνοιξε την Τρίτη η διαθήκη του.
Ο βραβευμένος με Οσκαρ Αμερικανός ηθοποιός που βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του διαμερίσματός του στην περιοχή West Village του Μανχάταν, μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης, αφήνει τα πάντα στη σύντροφό του και μητέρα των παιδιών του διαλύοντας τις φήμες για την υποτιθέμενη διπλή ζωή του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα ο διάσημος ηθοποιός στη δεκατριών σελίδων διαθήκη του ορίζει την επί χρόνια σύντροφο της ζωής του, Μίμι Ο' Ντόνελ, ως κεντρική κληρονόμο της περιουσίας του, που υπολογίζεται στα 35 εκατ. δολάρια. Η διαθήκη, ωστόσο, περιλαμβάνει και μια πολύ ιδιαίτερη τελευταία επιθυμία που σχετίζεται με τον μεγαλύτερο γιο του, Κούπερ. Ο Χόφμαν, που έχει άλλες δύο μικρότερες κόρες, την 7χρονη Ταλούλα και την 5χρονη Γουίλα, είχε συντάξει τη διαθήκη του το 2004, όταν είχε γίνει μόλις πατέρας του Κούπερ που είναι σήμερα 10 ετών και έτσι ήταν φυσικό να γράψει για εκείνον.
Η μεγάλη επιθυμία του βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού, όπως αυτή αναφέρεται στη διαθήκη του, είναι ο γιος του να μεγαλώσει και να ζήσει είτε στο Μανχάταν είτε στο Σικάγο είτε στο Σαν Φρανσίσκο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η New York Post σε δημοσίευμά της ο Χόφμαν έγραφε στη διαθήκη του πως «ο στόχος αυτού του αιτήματός μου είναι ο γιος μου να εκτεθεί στην κουλτούρα, στις τέχνες και στην αρχιτεκτονική που προσφέρουν αυτές οι πόλεις».
Μάλιστα άλλες πηγές αναφέρουν πως ο Χόφμαν, μέσα από τη διαθήκη του, λέει στον γιο του πως αν δεν μπορεί να ζήσει για οποιονδήποτε λόγο σε αυτές τις πόλεις, τότε η τελευταία επιθυμία του είναι να τις επισκέπτεται, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.
Η αναζήτηση των βαθύτερων νοημάτων της ζωής μέσα από την τέχνη ήταν κάτι που απασχολούσε τον Χόφμαν, κάτι που ανέφερε και η φίλη του Κέιτ Μπλάνσετ στα «Bafta» την περασμένη εβδομάδα, όταν του αφιέρωσε το βραβείο της. Ο μεγάλος ηθοποιός, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 46 ετών, είχε βραβευθεί με Οσκαρ για την ερμηνεία του στον ρόλο του Τρούμαν Καπότε το 2006 κι ήταν επίσης τρεις φορές υποψήφιος για το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου. Είχε ακολουθήσει θεραπεία για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά στο παρελθόν και είχε μιλήσει για αυτό το θέμα σε συνέντευξή του.
Λίγες μέρες μετά τον θάνατό του Σέιμουρ Χόφμαν η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα τα οποία πιθανότατα σχετίζονται με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του.
kourdistoportocali
Keywords
Τυχαία Θέματα