Αυτό είναι το τεράστιο σκάνδαλο


Έφτασε, λοιπόν, η μεγάλη ημέρα για να πληροφορηθεί ο κόσμος πώς ακόμα γίνονται οι δουλειές ωραία και καλά.

Στην Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της δυστυχίας, των αυτοκτονιών και των τεράστιων προβλημάτων σε κάθε σπιτικό, πώς η Πολιτεία βρίσκει τον τρόπο να επιχορηγεί σωματεία που η ΓΓΑ έχει ανακαλέσει την αθλητική τους αναγνώριση!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύψαμε με έγγραφα
ότι η ΓΓΑ αναγκάστηκε να ανακαλέσει την αθλητική αναγνώριση των τμημάτων του σωματείου ΑμεΑ με την επωνυμία ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ.

Ε, αυτό το σωματείο, που δεν είχε αθλητική δραστηριότητα, επιχορηγήθηκε με 174.000 ευρώ! Και, μάλιστα, με την υπογραφή του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού.

Ασφαλώς θα απορείτε πώς γίνεται να παίρνει τόσα χρήματα ένα σωματείο που ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει με αθλητικούς κανόνες.

Προσέξτε. Η Διεύθυνση Ανάπτυξης ΑΜΕΑ της ΓΓΑ πολύ σωστά αρνήθηκε να βγάλει τα σχετικά κονδύλια, αφού στο συγκεκριμένο σωματείο είχε αρθεί η αθλητική του αναγνώριση.

Τι έκανε, λοιπόν, ο υφυπουργός και οι κολλητοί του που είναι μεγαλοστελέχη της ΓΓΑ; (Μεταξύ μας, δική τους ιδέα ήταν και ο Ανδριανός συμφώνησε).

Αποφάσισαν την ένταξη του σωματείου ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, έτσι ώστε από εκεί να πάρει τα χρήματα της επιχορήγησης.

Ξέρουμε ότι δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα από υπαλλήλους, που αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν το ένα τμήμα της ΓΓΑ να αρνείται σωστά την επιχορήγηση ενός σωματείου και το άλλο τμήμα να το επιχορηγεί για διάφορες εκδηλώσεις την περίοδο 2013-14!

Έγιναν πολλά και η ουσία είναι ότι μετά από πιέσεις και χωρίς να υπάρχουν στοιχεία διαφάνειας βγήκαν αυτά τα χρήματα για το σωματείο.

Θα έρθει η ώρα που θα πούμε πολλά περισσότερα για το συγκεκριμένο κομμάτι, διότι εκεί παίχτηκε όλο το παιχνίδι.

Να σημειωθεί ότι ουδέποτε κλήθηκαν αρμόδιοι φορείς, δηλαδή ΟΤΑ, ΝΠΙΔ, σωματεία για να υποβάλλουν προτάσεις για την έγκριση ή, όχι των προγραμμάτων.

Επίσης, το σωματείο ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ ούτε καν μπήκε στον κόπο να καταθέσει τις προτάσεις του σύμφωνα με την διαδικασία που ορίζεται από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ καθώς και το οργανωτικό που έχει εγκρίνει και έχει υπογράψει ο υφυπουργός.

Με πολύ απλά λόγια δόθηκε εντολή να εξυπηρετηθεί το σωματείο, παρά το γεγονός ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις, και κάποιοι ανώτεροι υπάλληλοι «σκίστηκαν» για να φέρουν την αποστολή εις πέρας.

Το ερώτημα είναι αν η εντολή ήταν από τον Ανδριανό ή από πιο ψηλά.

Ο Ανδριανός, πάντως, σαν υφυπουργός γνώριζε από πρώτο χέρι ότι επιχορηγεί ένα σωματείο με ανάκληση της αθλητικής του αναγνώρισης.

Και, μάλιστα, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Όπως πολύ δύσκολα είναι τα οικονομικά των δήμων και άλλων φορέων, που περιμένουν εδώ και χρόνια να εισπράξουν χρήματα από την ΓΓΑ για ανάλογα προγράμματα.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παίρνουν χρήματα αθλητές με ειδικές ανάγκες. Ίσα ίσα που το επικροτούμε, διότι κι αυτοί είναι άνθρωποι και έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και τη ζωή γενικότερα.

Να γίνονται, όμως, όλα νόμιμα και σωστά. Με χρήματα ανάλογα των αναγκών τους και των ειδικών συνθηκών που ζούμε όλοι μας.

Κι όχι να ρίχνονται ομοσπονδίες, σωματεία, αθλητές, προπονητές, δήμοι, άλλοι φορείς επειδή το τάδε σωματείο έχει κολλητό τον αρμόδιο υπουργό η, κάποιον άλλον πολιτικό με μεγαλύτερη θέση.

Στην περίπτωσή μας μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο με πολλές προεκτάσεις. Δεν γίνεται η μια Υπηρεσία να αρνείται την επιχορήγηση και να την δίνει η άλλη Υπηρεσία. Για σωματείο που πλέον δεν είναι αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ.

Περιμένουμε την επίσημη θέση του υφυπουργείου Αθλητισμού και θα επανέλθουμε. Τα 174.000 ευρώ είναι του ελληνικού λαού, που τα στερείται κι έχει κάθε δικαίωμα να ξέρει όλη την αλήθεια.

Και κυρίως ποιοι είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα δεν διστάζουν να παρανομήσουν και να εκβιάσουν πρόσωπα και καταστάσεις, αρκεί να εξυπηρετήσουν συμφέροντα…

Ακολουθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.

Οι αποφάσεις για την επιχορήγηση και πώς θα πληρωθεί, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, που πρώτα πρέπει να έχεις λεφτά και μετά να τις ανακοινώνεις, καθώς και ο προϋπολογισμός του σωματείου ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ ΕΛΛΑΣ που τα έσοδά του είναι ισοσκελισμένα με τα έξοδά του και ανέρχονται στις 435.000 ευρώ…
Keywords
Τυχαία Θέματα