H EΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 20 ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ...



Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις 20 χώρες με τους περισσότερους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους ή αλλιώς «SuperEntrepreneurs», κάτι που σημαίνει ...
ότι θεωρείται ένας από τους πιθανούς τόπους για να ζήσει κανείς το... ελληνικό όνειρο.

Οι αποκαλούμενοι «SuperEntrepreneurs» θεωρούνται οι... Σταχτοπούτες του κόσμου των επιχειρήσεων. Έχουν το μεγαλύτερο επιχειρηματικό δαιμόνιο μεταξύ των... επιχειρηματιών
και βγάζουν τα περισσότερα χρήματα. Με άλλα λόγια είναι αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι, που προέρχονται κυρίως από το χώρο της τεχνολογίας.

Για την ακρίβεια ο όρος «entrepreneur» αναφέρεται στους νεαρούς επιχειρηματίες, που ασχολούνται συνήθως με το Διαδίκτυο, είναι αυτοδημιούργητοι και βασίζουν τον πλούτο τους στις νέες ιδέες και τη δεξιότητά τους.

Αναλύοντας τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο από το 1996 έως το 2010, το Κέντρο Μελετών Πολιτικής (Centre for Policy Studies) σε έκθεσή του ξεχωρίζει 1000 «SuperEntrepreneur», επιχειρηματίες που έχουν περιουσία άνω του 1 δισ. δολ, σε 53 χώρες. Στην έκθεση δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν κληρονομήσει ανάλογο ποσό ή μικρότερη περιουσία την οποία πολλαπλασίασαν.

Στόχος της μελέτης ήταν να «φωτογραφίσει» τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δομές που στηρίζουν περισσότερο τους σούπερ-σταρ της επιχειρηματικότητας. Εξάλλου, όλοι αυτοί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και στις χώρες, όπου δραστηριοποιούνται, δημιουργώντας εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, το Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ είναι οι χώρες με τους περισσότερους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους, αναλογικά με τον πληθυσμό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελβετία και η Σιγκαπούρη συμπληρώνουν την πεντάδα. Ακολουθούν Νορβηγία, Ιρλανδία, Ταϊβάν, Καναδάς και Αυστραλία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση του συγκεκριμένου καταλόγου- αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό- αφήνοντας πίσω της, χώρες όπως η Αυστρία, η Ιταλία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Φινλανδία.

Τα χαμηλά επίπεδα φορολογίας και η χαλαρή εποπτεία σχετίζονται με το υψηλότερα ποσοστά «SuperEntrepreneurs», αναφέρει η έκθεση, καθώς επίσης και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και οι ισχυρές νομικές δομές. Αντιθέτως, τα κυβερνητικά προγράμματα, που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, δεν έχουν σχέση με το ποσοστό των αυτοδημιούργητων δισεκατομμυριούχων.

Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα