Eγκώμιο στον Χρήστο Λαμπράκη και στο όραμα του Μεγάρου Μουσικής



EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"

Ένα άρθρο που αναδημοσίευσε το Κουρδιστό Πορτοκάλι από το Αntinews προκάλεσε την απάντηση που ακολουθεί ενός ανθρώπου που έζησε για χρόνια στο πλευρό του Χρήστου Λαμπράκη.

Το ΜΜΑ είναι οχι απλα Ασημικο, αλλα ΧΡΥΣΑΦΙΚΟ της Ελλάδας!
Ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα πολιτιστικά και συνεδριακά κέντρα της Ευρώπης, το χαβιαρι του
πολιτιστικού και συνεδριακού, ιατρικού , θρησκευτικου και κοινωνικού τουρισμού.

Λοιπόν, Ναι, ο ΟΜΜΑ, όχι οι Φίλοι της Μουσικής πήρε τα δυο δάνεια για τη νέα πτέρυγα του Μεγάρου που δεν ήταν νέα....
Στην ουσία πρόκειται για την ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΗ του Μεγάρου που ξεκίνησε στη δεκαετία του 60, σταμάτησε επί χούντας και συνεχίστηκε από το 81 μέχρι το 1990 που εγκαινιάστηκαν από τον γέρο Κ Καραμανλή οι δυο μόνο αίθουσες του.
Ο ιδρυτικός του νόμος ορίζει σαφώς αυτο που πέτυχε με σκληρή Δουλειά σε 20 χρονια , με λογισμο και μ όνειρο, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ : Πολιτιστικό ΚΑΙ Συνεδριακό Κέντρο.
Η συνταγή του ;
Συνεργασία και συνδιοικηση Κράτους και Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας υπό μια εμπνευσμένη καθοδήγηση ενός οραματικού ανθρώπου όπως αυτός.
Μαγική συνταγή που απέδωσε Έργο ( το Μέγαρο) Ομορφιά ( τη δράση του) στην υπηρεσία του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης όλων μας .
Και μη λαικιζετε συγκρινοντας με τις κομμένες Συντάξεις όλων των Ελλήνων!
Αναφέρεστε στα δάνεια του Μεγάρου λες και είναι σαν τα δάνεια του ΤΤ.....
Προσβαλλετε ,έτσι , ό,τι Ηθικό και Λογικό έχει απομείνει στην έρμη την Κοινωνία μας.

Η Αξία του μετριέται. Τα χρήματα των δανείων είναι όλα εκει. Στο υπερσυγχρονο υπόγειο γκαράζ, στο μοναδικό συνεδριακό κέντρο, στις δυο νέες αίθουσες, στο καταπράσινο πάρκο Ελευθερίας σε κάθε τετραγωνικό από τα χιλιάδες που κτίστηκαν μ αυτα τα δάνεια !
(και δεν ήταν μόνο ο ΑΚΤΩΡΑΣ εργολάβος, αλλα και η ΓΕΚ και η ΤΕΡΝΑ και η ΑΒΑΞ )
Μέχρι το 2009 που έφυγε από τη ΖΩΗ εκείνος εξυπηρετουσε τα δάνεια χωρίς πρόβλημα! Χιλιάδες τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπο τη Διοίκηση Λαμπράκη
το Μέγαρο λειτούργησε και παρήγαγε ΈΡΓΟ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΉΣΙΜΟ (και με πολιτιστικούς και με οικονομικούς όρους) πολλαπλάσιο από το κρατικοδιαιτο Εθνικό Θέατρο και την σε ανυπαρξία Λυρικη Σκηνή.
Τα αναφέρω αυτα τα δυο κρατικοδίαιτα ιδρύματα, όχι χωρίς λύπη, αλλά γιατί υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να αποδείξει κάνεις ότι σε 20 χρόνια λειτουργίας (1990-2010) οι ετήσιες επιχορηγήσεις του ΟΜΜΑ από το ΥΠΠΟ ήταν ίσες ή και μικρότερες απ όσα πήραν αυτοί οι δυο δημόσιοι οργανισμοί .
Το ΈΡΓΟ που παρήγαγαν κι αυτο μετρήσιμο και συγκρισιμο με το ΈΡΓΟ του Μεγάρου Μουσικής....κατα την ταπεινή μου γνώμη απαραίτητο μεν, αλλα πολυ λιγότερο και πολυ μικρότερο!
Όμως δεν είναι αυτο το θέμα σήμερα .
Τα δάνεια δόθηκαν για την ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΗ ενός μεγαλοπνοου έργου και πήγαν σε αυτήν. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία γι αυτο κυρίως γιατί το ίδιο το ΈΡΓΟ είναι εκει!
Ήμουν δίπλα στην ευρωπαια Επίτροπο Βιβιαν Ρεντινγκ και τον Χρήστο όταν η ευρωπαϊκή επιτροπή ήρθε να ελέγξει την πορεία του έργου και να εγκρίνει τη χρηματοδότηση του!
Ημαρτον ! Μη το ανακατευετε και το ψιλοεμφανιζετε σαν .... τις κοινοτικές επιδοτήσεις για το σπίτι της θείας του Λιάπη!

Όταν τα πολιτικα ,οικονομικα, εργολαβικά ,συνδικαλιστικά και δημοσιογραφικά λαμόγια ετρωγαν τα χρηματα των Βρυξελλων και του ελληνικου λαου με χρυσα ευρωκουτάλια, ο Λαμπράκης εργαζόταν νυχθημερόν για το όραμα μιας Ελλάδας της Δημοκρατίας του Πολιτισμού και της ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ .
Τέτοιο αναγεννησιακο Άνθρωπο, τέτοιο Έλληνα δεν έχω ξανασυναντησει !
Το λεγόμενο νέο Μεγαρο τώρα ειναι μια 12οροφη πολυκατοικία κάτω από την επιφάνεια της Βασιλισσης Σοφίας που όμοια της δεν υπάρχει και που η αναγκαιότητα της ανάγεται σε πολλους πολλους χρόνους πριν από την Κρίση!

Γιατι ο Χρήστος Λαμπράκης ονειρευτηκε μια μεγάλη Ελλάδα, μέσα από ένα μεγάλο ΈΡΓΟ απόκτημα για την Πατρίδα μας που κανένας από τους πολιτικούς και όχι μόνο, ταγούς της δεν θα κατάφερνε.
Εκείνος το έπραξε και χτυπήθηκε όσο κανείς άλλος γι αυτο.Έδωσε στο Μέγαρο ακόμη και προσωπική και οικογενειακή περιουσία και δεν πήρε από αυτό. Το λέω μετα ΛΌΓΟΥ γνώσεως και θα το λέω μέχρι να πεθάνω.
Ας μην χτυπάμε όμως ένα νεκρό που δεν μπορει να υπερασπιστεί το ΈΡΓΟ του.
Ας ψάξουμε την Αλήθεια.
Τι υποστηρίζω:
1. Τα δυο δάνεια δόθηκαν συν τω νομω για την ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΗ του ΜΜΑ , όπως απαιτούσε ο ιδρυτικος νόμος του ΟΜΜΑ από τον 1981.
2. Οποια ελληνική ή και ευρωπαϊκή ΑΡΧΉ το ελέγξει ξανά γιατι ελχει ελεγχθει επι Πρόντι θα βρει ότι τα χρήματα διατέθηκαν στο ΈΡΓΟ και μόνο σ αυτο!
3. Τα δάνεια είχαν την εγγύηση του Ελληνικου δημοσίου γιατί το ΈΡΓΟ ανήκε πάντα στο ελληνικό Κράτος . Πουθενά αλλού.ΟΎΤΕ στον ΣΦΜ , ΟΎΤΕ στον ΟΜΜΑ ούτε στον Λαμπράκη!
4. Η συνδιοικηση Κράτους - Ιδιωτων ως μοντέλο που εμπνευστηκε και επεδιωξε ο ΧΔΛ απέδωσε ΈΡΓΟ διεθνώς αναγνωρισμένο ακόμη και από τους επικριτές του.
ΜΟΛΙΣ ΠΈΘΑΝΕ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
-Ο έλεγχος της διαχείρισης από το Κράτος σταμάτησε
- Η καταβολή των δανειακών δόσεων διακόπηκε
- Η παραγωγή πρωτοτυπου έργου διακόπηκε Δες στην πρόσοψη του κτιρίου αυτές τις μέρες πάνω για γάμους και βαφτίσεις...
-αντι να στεγαστεί στο Μέγαρο η αστεγη Λυρικη ξεκίνησε το ίδρυμα Νιάρχου να φτιάχνει νέα ...Λυρικη στο Φάληρο!
- αντι να συνεργαστούν οι ιδιώτες (ΣΦΜ) με το Κράτος (ΟΜΜΑ) ξέσπασε αγριος καυγάς...που τα ΜΜΕ εθαψαν....
- σταμάτησαν οι χορηγίες που εκείνος εξασφάλιζε
Μπορει να διαφωνει κάποιος με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΜΜΑ, με τις επιλογές του δημιουργού του, με ό,τι θες! Δεν μπορεί όμως να μη βλέπει ότι επί Λαμπράκη το Μέγαρο μεγαλούργησε και τώρα καταρρεει ή το καταρρέουν....
Ρώτα λοιπόν:
Γιατί ο Γερουλανος τον Ιανουάριο του 2010, (μια μόλις μέρα πριν αποφασίσουν οι Φίλοι της Μουσικής ποιον θα ορίσουν αντικαταστάτη του ΧΔΛ στο ΔΣ του Μεγάρου) έσπευσε 9 το βράδυ να εκδώσει ανακοινωση για τον διορισμό του Ιωάννη Μάνου? Δείτε την ...είδηση πρωτοσελιδη τότε μόνο στο ΒΉΜΑ και τα ΝΕΑ, που την πρόλαβαν νυχτιατικα....
Γιατί όταν την επομένη ο ΣΦΜ αποφάσισε ότι θα στείλει την κόρη του Δημητρίου Λαμπράκη, Λένα Σαββίδη στο ΔΣ του ΟΜΜΑ και στη θέση του Χρήστου Λαμπράκη, δεν υπήρχε χηρεύουσα θέση για τον... ήδη υπουργικα διορισμένο Ιωάννη Μάνο;
Γιατι αναγκάστηκε σε αξιοπρεπή παραίτηση ο αντιπρόεδρος του Μεγάρου ώστε να ανοίξει θέση για τον νέο πρόεδρο; Ο ήδη.... διορισμένος Μάνος περίσσευε στο ΔΣ καθώς δεν είχε θέση αφου ακόμη δεν είχε παραιτηθεί ο διακεκριμένος νομικος ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ !

Γιατί τη μεθεπομένη οι ΨΥΧΑΡΟψήφοι : ΜΑΝΟΣ, ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ, ΚΑΡΤΑΛΗΣ πέταξαν τον Κώστα Πυλαρινο από την Προεδρία του Συλλόγου των Φίλων και όρισαν τον δικηγόρο Ι. Δημαρά?
Γιατί κανείς ποτέ δεν ΕΛΕΓΞΕ τα πεπραγμένα του ΜΜΑ στην περιοδο μετα τον θάνατο Λαμπράκη;
Γιατί απολύθηκε πριν δυο μήνες με θυροκολλημένη την απόλυση του ο επί 20ετία Γενικός Διευθυντής του ΟΜΜΑ Νικος Μανωλόπουλος.
Γιατί τη θέση του πήρε ο Ν .Δημαρας γιος του .... Ι.Δημαρά ;
Πως γίνεται πατέρας και γιος, αγνωστοι στην ελληνικη κοινωνια και τον πολιτισμο να διοικούν και να διευθύνουν το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο της Νοτιανατολικης Ευρώπης;
Με σκιωδη πρόεδρο τον πρόεδρο του ΔΟΨ, Ψυχάρη, ο ΣΦΜ του Δημαρά θα υποκύψει.
Και αν το νομοσχέδιο περάσει, ο Διευθυντής υιός Δημαράς του ΟΜΜΑ με πρόεδρο τον Μάνο του ΔΟΨ θα υπογράψει όσα του ζητήσουν για να βγει στο σφυρί λόγω χρεών...στο δημόσιο και αδυναμίας να λειτουργήσει λόγω της κρίσης ,
Η μεγαλύτερη πολιτιστική-συνεδριακή- εκπαιδευτική ΥΠΟΔΟΜΉ της μεταπολεμικής Ελλάδας!!
Σα να λέμε ο Ευαγγελισμος, το Αθήνησι Καποδιστριακό και το Εθνικό Θέατρο των ονείρων μας μαζι!

Η αξία του αυτη την εποχή είναι πάνω από ένα δισ €! Πριν από την κρίση ξεπερνούσε τα δυο δισ €!
Μήπως λοιπόν είναι το αντίδωρο του ΔΟΨ στους κυβερνώντες ; Και με τι αντισταθμιστικά οφέλη;
Οσο για την υπεραξία του Μεγάρου, αυτη είναι ανεκτίμητη ! Ίσως ....όσο τα όνειρα μας για μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΆΔΑ!
kourdisto portocali
Keywords
Τυχαία Θέματα