ANHΣΥΧΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...

Ανήσυχοι όσον αφορά στην ασφάλεια στο Ίντερνετ παρουσιάζονται οι ευρωπαίοι πολίτες, εκτιμώντας σε ποσοστό 76% ότι ο κίνδυνος να πέσει κανείς θύμα ηλεκτρονικού εγκλήματος αυξήθηκε το 2013...

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 12% των χρηστών του Ίντερνετ έχει ήδη πέσει θύμα παραβίασης του λογαριασμού τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.
Οι χρήστες του διαδικτύου στην Ε.Ε. έχουν, σε ποσοστό 70%, εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για αγορές ή τραπεζικές συναλλαγές, αλλά μόνο το 50% εξ αυτών επιλέγει τελικά να το χρησιμοποιήσει,
λόγω του κινδύνου να πέσει θύμα ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Οι δύο κύριες ανησυχίες σχετίζονται με την κακή χρήση των προσωπικών δεδομένων (37% των ερωτηθέντων) και την ασφάλεια των πληρωμών μέσω του διαδικτύου (35%).
Ωστόσο όλο και περισσότεροι πολίτες της ΕΕ αισθάνονται ότι είναι καλά ενημερωμένοι για τους κινδύνους του ηλεκτρονικού εγκλήματος σε σχέση με το 2012 (44% έναντι 38%). Παρόλα αυτά, λιγότεροι από τους μισούς χρήστες του διαδικτύου άλλαξαν κωδικό πρόσβασης κατά το προηγούμενο έτος (48% σε σύγκριση με 45% το 2012).
Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 27.000 άτομα σε όλα τα κράτη μέλη, δείχνει επίσης ότι το 87% των ερωτηθέντων αποφεύγουν να αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα