ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ(σσ ανατριχιάσαμε...)



Μπορεί να μην πέρασε από την Ελλάδα ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα» με προέλευση την Ιταλία, όμως πέρασε ο κυκλώνας «Βαρβιτσιώτη» από το λιμάνι του Πειραιά, όπου εδράζεται Υπουργείο Ναυτιλίας και..

Αιγαίου. Μην πάει το μυαλό σας στο κακό, αλλά στον κυκλώνα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη δομή του υπουργείου και τη διάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, που ανακοίνωσε εχθές σε συνέντευξη τύπου στο χώρο του υπουργείου, ο Υπουργός Ναυτιλίας,
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε τη σημασία της υλοποιούμενης μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας τις βασικές του στοχεύσεις που ήταν η δημιουργία δομών με επιτελικό χαρακτήρα για τον αμεσότερο συντονισμό, την αποτελεσματικότερη εποπτεία, τη συνεκτικότερη διάρθρωση, την ομογενοποίηση του εκτελούμενου έργου, την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
«Θα είμαστε ίσως το πρώτο Υπουργείο που θα έχει προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.
Ο νέος οργανισμός περιλαμβάνει, 4 κλάδους (μείωση 50%), 3 γενικές διευθύνσεις (δημιουργία ακόμη μίας, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, που είναι κοινή για κάθε Υπουργείο, 30 διευθύνσεις (μείωση 43%) και 111 τμήματα (μείωση κατά 39%).
Για τη νέα διάρθρωση των υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, τον «Λιμενικό Καλλικράτη», όπως τον χαρακτήρισε, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι με αυτή θα αξιοποιηθούν περίπου 700 εργαζόμενοι, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία.
Έτσι, απελευθερώνονται πολλοί υπάλληλοι που απασχολούνταν με αυτά και επιτυγχάνεται, στην ουσία, μία αύξηση του προσωπικού κατά 10%. Για τις άλλες αλλαγές, είπε ότι θα υπάρξει αύξηση των λιμεναρχείων ώστε σε κάθε νομό να υπάρχει λιμενάρχης, θα μειωθούν οι λιμενικοί σταθμοί σε 41 από 104 που είναι τώρα, και από τους οποίους κάποιοι θα αναβαθμιστούν.
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι λύθηκε ένα μεγάλο και ζωτικό πρόβλημα του προσωπικού του ΛΣ - ΕΛΑΚΤ που δεν μπορούσε να αγοράσει φάρμακα, καθώς το υπουργείο χρωστούσε και τα φαρμακεία δεν έδιναν φάρμακα. Αυτές οι ληξιπρόθεσμες υγειονομικές δαπάνες, που ανέρχονται στο ποσό των περίπου 6.000.000 ευρώ «ενταλματοποιήθηκαν» όπως υπογράμμισε, και έτσι λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα. Πλέον, μετά από αυτές τις ενέργειες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξόφληση των δαπανών στους δικαιούχους, μέσω των οικείων ΔΟΥ, μέχρι τέλους τρέχοντος έτους, συνολικού ύψους άνω των 6 εκ. ευρώ. Επιπρόσθετα, ελέγχονται και οι υγειονομικές δαπάνες έτους 2013 και αναμένεται η εξόφληση σημαντικού μέρους αυτών του τρέχοντος οικονομικού έτους.fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα