Ζάλη Μουζάλα στην Κυβέρνηση…

Βρισκόμαστε προ εκρηκτικών εξελίξεων ή ενώπιον μιας θρυαλλίδας από την οποία πολλά μπορείς να περιμένεις;

Έχουμε μπροστά μας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις; Υπάρχουν σενάρια εκλογών; Σενάρια πολλά… Πέφτει η κυβέρνηση; Φεύγει ο Καμμένος; Μπαίνει ο Λεβέντης; Κατ’ αρχάς, η προσεχής Τρίτη είναι η πλέον καθοριστική μέρα για την τύχη του υπουργού Μουζάλα. Έως τότε έχει την στήριξη Τσίπρα.. Μετά;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα εξ αρχής. Τα σενάρια λένε τα εξής:

Τα βρίσκουν Τσίπρας-Καμμένος.
Δηλαδή, είτε φεύγει ο Μουζάλας, είτε κάνει πίσω ο Καμένος. Οι κακές γλώσσες μιλούν για παραγκωνισμό Καμένου στο Προσφυγικό, ενώ ο Στρατός έχει κάνει όλη τη δουλειά με τα hot spots…Δεν τα βρίσκουν Τσίπρας-Καμμένος για Μουζάλα. Εδώ ο κ. Καμένος έχει πει ότι «στηρίζει κυβέρνηση, όχι Μουζάλα…». Κι αν έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο, θα καταψηφίσει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ;Τρίτο ενδεχόμενο να παραιτηθούν οι υπουργοί των ΑΝΕΛ και να μην στηρίξουν την κυβέρνηση. Τότε τι γίνεται; Μπαίνει Λεβέντης στην Κυβέρνηση;Βλέποντας το μπάχαλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ετοιμάζεται για εκλογές πιθανότατα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ίσως 12 Ιουνίου…Δεν συμβαίνει τίποτε από όλα αυτά λόγω εθνικού συμφέροντος… Μένει ο Τσίπρας, στηρίζει ο Καμμένος και η κυβέρνηση συνεχίζει με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Πάντως πριν φύγει για τις ΗΠΑ, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή είναι δεδομένη. Θέσαμε το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα, όχι ως πρόσωπο, αλλά γι” αυτά τα οποία ελέχθησαν και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς, ανεξάρτητα αν επρόκειτο για ένα λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα, είδαμε ότι βρήκαν ευκαιρία φαντάσματα του παρελθόντος, οι γνωστοί εθνομηδενιστές να βγουν και να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Είδαμε μέχρι και τον Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, να βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να κάνει tweet παίρνοντας θέση δημόσια. Είδαμε την κ. Ρεπούση και ένα site 3000 «like», που προσπαθούσε να θέσει θέμα που έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Απέναντι στα 3000 «like» βάζουμε τα 3.500.000 υπογραφών του ελληνικού λαού που είχε συλλέξει τότε με πρωτοβουλία του ο μακαριστός Χριστόδουλος. Απέναντι σε αυτές τις φωνές των εθνομηδενιστών που ακούστηκαν παρατάσσουμε την ξεκάθαρη δήλωση της κας Γεροβασίλη, την ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης: Ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όποια άλλη φωνή ακούγεται δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα»

Τέλος , ο κ. Λοβέρδος απορρίπτει κατηγορηματικά την πιθανότητα συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ: «Σε καμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το ‘’όχι’’ γράφεται με τρία γράμματα. Εμείς έχουμε γραμμή για μια ευρύτερη κυβερνητική συνεργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα