Παππάς: Αλλαγές στη λειτουργία των δημοσκοπήσεων (video)

Είδηση έβγαλε η ερώτηση που έθεσε το ελληνικό Κοινοβούλιο του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάση Παπαχριστόπουλου. Απαντώντας το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς προανήγγειλε, ουσιαστικά, αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για «τερατώδεις αποκλίσεις» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου αλλά και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Ο τρόπος λειτουργίας των εταιρειών δεν διακρίνεται μόνο από «μεθοδολογική ανεπάρκεια» αλλά «κυρίως, από μεροληψία» επισήμανε το κυβερνητικό στέλεχος.

Τι είπε ο Παππάς για δημοψήφισμα και εκλογές

«Στο δημοψήφισμα είχαμε τερατώδεις αποκλίσεις και μόνο μερικώς μπορούν δικαιολογηθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια και περισσότερο από μεροληψία. Φάνηκε ότι οι υπεύθυνοι των εταιρειών δημοσκοπήσεων έκαναν την εξής μεθοδολογική υπόθεση, ότι η αποχή θα χτυπούσε κυρίως, και μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μία υπόθεση, που πολύ φοβάμαι πως είχε άλλα ελατήρια όχι καθαρά επιστημονικά. Δυστυχώς. Δεν μπορεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταγραφεί», υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Κριτική σε δημοσκόπους και ιδιοκτήτες ΜΜΕ

«Πρέπει οι πολιτικοί να σταματήσουν να μετακινούνται από τα οράματα και από τους μεγάλους στόχους στην καθημερινή διαχείριση της πολιτικής με οδηγό τις δημοσκοπήσεις, αντί δηλαδή να θέλουν να πάνε κάπου τα πράγματα για την πατρίδα και τον λαό, να προσπαθούν να προσαρμόζονται στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Οι δημοσκόποι να σταματήσουν να ασκούν πολιτική και οι ιδιοκτήτες των μέσων Ενημέρωσης να σταματήσουν να προσπαθούν να υπηρετούν τα επιχειρηματικά τους αλλότρια συμφέροντα μέσω της διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων. Άρα, βεβαίως αυστηριοποίηση του θεσμικού πλαισίου, αλλά και ευθύνη από όλους» τόνισε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα