Ζαχαριάδης : «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πανηγυρίζουμε για τη διαπραγμάτευση»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Ζαχαριάδης, σε σημερινή του συνέντευξη στα Παραπολιτικά δήλωσε αναφορικά με την κυβέρνηση πως «Δεν είμαστε σε κλίμα πανηγυρισμού στο ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένουμε και μόλις δούμε το τελικό πακέτο της συμφωνίας τότε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάρει θέση. Πολλά απ’ όσα ακούγονται είναι εξωπραγματικά».

Ενώ

σε σχέση με τις δυσκολίες της συμφωνίας επεσήμανε πως «ο κόσμος ξέρει ότι όσα νομοθετήσουμε, δεν είναι δικές μας επιλογές. Για κάθε αρνητικό μέτρο θα υπάρξει κι ένα θετικό. Αυτή είναι συμφωνία και έτσι θα προχωρήσει».

Περαιτέρω επεσήμανε πως είναι «ένα στοίχημα για την χώρα κι όχι για την αριστερά το πώς θα βγούμε από αυτή την δύσκολη κατάσταση. Συγκυβερνούμε με την τρόικα, τους θεσμούς, το κουαρτέτο και προσπαθούμε να βγούμε από τα μνημόνια και να οργανωθούμε ως κράτος».

Σχετικά με την πολιτική τακτική της κυβέρνησης υποστήριξε πως «Το 5% στο 35% του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, το έκανε ο ελληνικός λαός. Όντως κάναμε τον αγώνα απέναντι στα μνημόνια και βγήκαμε στους δρόμους και καλώς το κάναμε. Αντιμετωπίσαμε πρωτοφανή σκληρότητα για την δημοκρατική Ευρώπη, ως αριστερή κυβέρνηση. Είχαμε υπολογίσει ότι υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στα Ευρωπαϊκά κράτη. Γίνανε μετατοπίσεις κατά την γνώμη μας, εκείνη την δύσκολη περίοδο, αλλά δεν ήταν αρκετές. Κατά την γνώμη μου συνεχίζεται η αντιπαράθεση «αντιμνημόνιο-μνημόνιο».

Ενώ κατέληξε λέγοντας «Εμείς σήμερα περνάμε μέτρα που είναι οδυνηρά για την χώρα, όμως στο τέλος της διαδρομής αν έχουμε οριοθετήσει την έξοδο από την κρίση, θα συσπειρώσουμε και πάλι της πολιτικές δυνάμεις. Δημοσκοπικά υπάρχει μια απόσταση κάποιων ψηφοφόρων που στις προηγούμενες εκλογές μας έχουν στηρίξει, όμως δεν έχουν στραφεί κάπου αλλού. Δεν καταγράφει κανένα άλλο κόμμα εκρηκτική άνοδο. Είναι σε αναμονή οι ψηφοφόροι».

Το άρθρο Ζαχαριάδης : «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πανηγυρίζουμε για τη διαπραγμάτευση» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα