Αντιμέτωπες με τη θανατική ποινή οι δύο γυναίκες που δηλητηρίασαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ώρα που οι Αρχές αναζητούν τους ενόχους που κρύβονται πίσω από την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, οι δύο γυναίκες που τον δηλητηρίασαν βρίσκονται αντιμέτωπες με την θανατική ποινή, όπως ανακοίνωσε εισαγγελέας της Μαλαισίας.

Η 28χρονη από το Βιετνάμ και η 25χρονη από την Ινδονησία, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις.

Ο ετεροθαλής αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε με τον παράγοντα VX, το ισχυρότερο τοξικό όπλο του κόσμου όπως έχει χαρακτηριστεί

από τον ΟΗΕ, όταν οι δύο γυναίκες ψέκασαν το πρόσωπο του στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Γενικός Εισαγγελίας Μοχάμεντ Απαντί, δήλωσε ότι η απαγγελία των κατηγοριών κατά των δύο γυναικών θα γίνει αύριο, υπό το άρθρο 302 του ποινικού κώδικα που προβλέπει την θανατική ποινή. O ίδιος με μήνυμα του στο Reuters έγραψε πως «Μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό».

Οι Αρχές της Μαλαισίας έχουν ταυτοποιήσει οχτώ ακόμα Βορειοκορεάτες που θεωρούνται ύποπτοι, ενώ η Νότια Κορέα επιμένει πως η δολοφονία είναι στημένη από τον ηγέτη του Βορρά.

Το άρθρο Αντιμέτωπες με τη θανατική ποινή οι δύο γυναίκες που δηλητηρίασαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα