Υπολογίστε το οικογενειακό σας επίδομα

Νέα, αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θεσπίζονται για τη λήψη οικογενειακού επιδόματος. Το Οικογενειακό Επίδομα θα δικαιούνται όλες οι οικογένειες, ακόμη και οι μονογονεϊκές, αλλά είναι περίπλοκος ο τρόπος υπολογισμού του ελάχιστου εισοδήματος των δικαιούχων. Το ετήσιο εισόδημα πρέπει να διαιρεθεί:

με συντελεστή 1,16, αν πρόκειται για οικογένεια με ένα προστατευόμενο τέκνο,με 1,5, αν πρόκειται για οικογένεια με 1 παιδί,με 1,66 για οικογένεια με 2 παιδιά,με 1,83 για οικογένεια με 3 παιδιά καιμε 2, αν πρόκειται για οικογένεια
με 4 παιδιά.

Από το πηλίκο της συγκεκριμένης πράξης εξάγεται το συμπέρασμα για το αν εντάσσεται μία οικογένεια στα εισοδηματικά κριτήρια που πρόκειται να θεσπιστούν.

Tο επίδομα της παρούσας διάταξης καταβάλλεται για τέκνα που δεν έχουν παντρευτεί και δεν είναι μεγαλύτερα των 18 ετών ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά τνο χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα