Υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών η συριακή πόλη Χασάκα

Μετά από σφοδρές μάχες, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πήραν τον έλεγχο της συριακής πόλης Χασάκα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η πόλη Χασάκα είναι χωρισμένη σε ζώνες που ελέγχονται ξεχωριστά από την κυβέρνηση της Δαμασκού και από κουρδική διοίκηση, της οποίας οι καλά οργανωμένες πολιτοφυλακές εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με νοσοκομειακούς αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους

και 70 τραυματίστηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο των τζιχαντιστών στο Κομπάνι.

Η εισβολή των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην κουρδική πόλη του συριακού βορρά, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Άιν Αλ Άραμπ, άρχισε κατά την διάρκεια της νύχτας με βομβιστική επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της πόλης με την Τουρκία.

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των τζιχαντιστών και των κουρδικών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης αυτής στην μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία, η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις σφοδρές μάχες που έχει ζήσει από τα τέλη του 2014.

Σημειωτέον, πως για 4 ολόκληρους μήνες προσπαθούσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να καταλάβουν αυτήν την κουρδική πόλη στην βόρεια Συρία προτού εκδιωχθούν τον Ιανουάριο από τις κουρδικές δυνάμεις με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού, ο οποίος πραγματοποιούσε αεροπορικές επιδρομές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα