Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Παυλόπουλου για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους εξέφρασαν για την εξεύρεση λύσης ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο πριν την έναρξη της νέας Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Ο κ. Γιούνκερ είπε

πως «σήμερα άρχισαν πάλι στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε πως «θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία προκειμένου να βρεθεί μια λύση». Πάντως, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το τι θα γίνει τελικά με την Ελλάδα ο κ. Γιούνκερ περιορίστηκε να πει πως θα μιλήσει για το ζήτημα την Τρίτη, όταν και θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει μια επιτυχής κατάληξη στο ζήτημα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα εξήρε τη δουλειά που έχει κάνει ο Γιούνκερ προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης. «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι για την Ελλάδα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα», είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Γιούνκερ έκανε εξαιρετική δουλειά».

Keywords
Τυχαία Θέματα