Υπό πολιορκία οι απαγωγείς στην Αλγερία

Τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, όπου από χθες κρατούνται όμηροι υπάλληλοι από ισλαμιστές αντάρτες, πολιορκούν αλγερινά στρατεύματα.

Σύμφωνα με το επίσημο αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡS, τριάντα αλγερινοί υπάλληλοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι 41 άτομα βρίσκονται υπό ομηρία, ενώ οι αλγερινές αρχές κάνουν λόγο για 20, μεταξύ των οποίων Αμερικανοί, Βρετανοί, Ιάπωνες, Γάλλοι και νορβηγοί υπήκοοι.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο France 24, επικαλούμενο μαρτυρία ομήρου, που ζήτησε

να διατηρήσει την ανωνυμία του, οι απαγωγείς έχουν αναγκάσει ορισμένους από τους ομήρους να φορούν ζώνες με εκρηκτικά. Είπε ακόμα πως οι απαγωγείς είναι βαριά οπλισμένοι και απειλούν να ανατινάξουν τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου αν ο αλγερινός στρατός επέμβει για να απελευθερώσει του ομήρους.

Την ευθύνη για την ομηρία εργαζομένων σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία, ανέλαβε μια ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση, η οποία ζητά «να σταματήσει η επίθεση στο Μάλι», σύμφωνα με ανακοίνωση της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μαυριτανίας Alakhbar.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλγερίας, Ντάχο Όουλντ Καμπίλα, ισχυρίζεται πως η ομάδα των ισλαμιστών βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, βετεράνου μαχητή της ισλαμικής τζιχάντ, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει στα αιτήματά τους.

«Θα σκοτώσουμε όλους τους ομήρους αν ο αλγερινός στρατός πραγματοποιήσει έφοδο», φέρεται να δήλωσε ένας από τους απαγωγείς στο μαυριτανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα