Υπαίθρια απόλαυση στα θερινά σινεμά της πρωτεύουσας

Καλή παρέα, δροσιά, ωραία ταινία και όλα αυτά σε προσιτές τιμές. Αυτά είναι τα θερινά σινεμά της Αθήνας, τα οποία, προϊόντος του χρόνου, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο «έδαφος» στην προτίμηση του κόσμου για την καλοκαιρινή ψυχαγωγία – διασκέδαση.

Του Κώστα Μοσχολιού

Σίγουρα τα θερινά σινεμά στην πρωτεύουσα είναι αναρίθμητα και ορισμένα από αυτά εξαιρετικής ποιότητας. Η «Αττική free press» σας παρουσιάζει μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα

θερινά σινεμά της Αθήνας:

Αίγλη Ζαππείου

Το ιστορικό θερινό σινεμά «Αίγλη» στο Ζάππειο, στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε να προβάλει ταινίες από το μακρινό… 1903. Σε έναν καταπράσινο κήπο με εξαιρετική ακουστική, σε συνδυασμό με τις γευστικές χειροποίητες προτάσεις, ο ιστορικός κινηματογράφος CINE Αίγλη αποτελεί το καλύτερο σημείο συνάντησης όλων αυτών, που ψάχνουν μια νότα δροσιάς, σε συνδυασμό με μια ποιοτική ταινία στο κέντρο της Αθήνας.

Η βουκαμβίλια και το γιασεμί, οι φωτεινές πυγολαμπίδες, τα πάνινα καθίσματα, τα αστέρια του ουρανού και η ευχάριστη ψυχρή νότα στον αέρα είναι τα «τελετουργικά» στοιχεία του θερινού κινηματογράφου και για πολλούς πολύ σημαντικότερα ακόμα και από μια πολύ καλή ταινία.

Που βρίσκεται:

Κήπος Ζαππείου, Αθήνα, είσοδος από Βασιλίσσης Όλγας, τηλ: 210 3369369

Τιμή Εισιτηρίου: 8,50 €. Φοιτητικό, Παιδικό, Ανέργων, Άνω των 65 ετών: 6,50 € (Δευτέρα-Πέμπτη)

Άλσος

Τοποθετημένο μέσα στο καταπράσινο και πολύ δροσερό Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, το Cine Άλσος, μαζί με τις υψηλές υπηρεσίες που παρέχει, δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να απολαύσει μια ταινία και να περάσει ευχάριστα το βράδυ του σε έναν πολύ ωραίο χώρο από κάθε άποψη.

Το μπαρ του κινηματογράφου εφοδιασμένο με γρανίτες, νάτσος, χοτ ντόγκ, διάφορα πιάτα και παραδοσιακούς μεζέδες, σε συνδυασμό με τα πολλά διασκορπισμένα τραπεζάκια ανάμεσα στα καθίσματα κάνουν τη θέαση της ταινία ακόμα πιο ιδιαίτερη, σε σημείο που νιώθεις ότι είσαι στο σπίτι σου.

Ίσως το πιο δυνατό σημείο του κινηματογράφου είναι ο εξωτερικός του χώρος που λειτουργεί και σαν καφετέρια, με συντριβάνι, γκαζόν και λουλούδια όπου μπορεί κάποιος να πιει τον καφέ του ή το αγαπημένο του ρόφημα, περιμένοντας να ξεκινήσει η προβολή της ταινίας.

Που βρίσκεται:

Λεωφόρος Δεκέλειας 154, Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, τηλ: 210 2583133

Τιμή Εισιτηρίου: 7,50 €. Παιδικό-Φοιτητικό: 5,50 €. Κάθε Δευτέρα γενική είσοδος: 5,50 €

Δεξαμενή

Ταινίες με… άρωμα Καννών, ταινίες από τον λαμπερό κόσμο του Χόλυγουντ και «blockbusters», αλλά και ταινίες βραβευμένες σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ σε μια «όαση» δροσιάς στην «καρδιά» της πόλης με τη… συνοδεία του αγιοκλήματος. Αυτό είναι το Cine Δεξαμενή, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την μαγεία του θερινού κινηματογράφου, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.

Πίσω από τη Δεξαμενή κρύβεται και μια πολύ «πλούσια» ιστορία. Ποια είναι αυτή; Το σημαντικότερο ιστορικά έργο για την υδροδότηση της πόλης των Αθηνών ήταν το Αδριάνειο Υδραγωγείο, που κατασκευάστηκε από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Αδριανό. Ξεκινούσε από τους πρόποδες της Πάρνηθας και κατέληγε στο Λυκαβηττό, όπου κατασκευάστηκε η Αδριάνειος Δεξαμενή, στην οποία αποθηκεύονταν τα νερά του υδραγωγείου, και εν συνεχεία τα νερά διοχετεύονταν με υδατογέφυρες στην πόλη των Αθηνών.

Που βρίσκεται:

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ.: 2103623942

Τιμή εισιτηρίου: 7,50 €. Φοιτητικό: 5,00 €. Κάθε Τετάρτη στα 2 εισιτήρια, το ένα δώρο.

Ελληνίς

Το Σινέ Ελληνίς Cinemax λειτουργεί χωρίς διακοπή από το 1960 μέχρι και σήμερα, καταφέρνοντας να διατηρεί το προσωπικό του στίγμα, αλλά παράλληλα ακλουθώντας την εξέλιξη της σύγχρονης εποχής. Σε έναν ανανεωμένο χώρο, με έναν καταπράσινο κήπο, με άνετες πολυθρόνες, ευχάριστη ατμόσφαιρα και δίπλα στο Μετρό των Αμπελοκήπων μπορούν οι σινεφίλ να απολαύσουν μοναδικές κινηματογραφικές βραδιές.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα του σινεμά, το κυλικείο του, το οποίο προσφέρει ένα συνδυασμό δροσερών smoothies, cocktails και γκουρμέ καλοκαιρινών γεύσεων, για να απολαύσει κανείς είτε πριν ξεκινήσει η ταινία, είτε κατά της διάρκεια της προβολής!

Που βρίσκεται:

Λεωφόρος Κηφισίας 29, Αμπελόκηποι, τηλ.: 2106464009

Τιμή εισιτηρίου: 8,00 €. Παιδικό & Φοιτητικό: €6,50. Κάθε Τετάρτη στα 2 εισιτήρια, το ένα δώρο.

Θησείον

Τον Φεβρουάριο του 2012, η ταξιδιωτική ιστοσελίδα του γνωστού καναλιού «CNN Go» τοποθετεί το Σινέ «Θησείον» στην πρώτη θέση της λίστας με τους «10 καλύτερους κινηματογράφους στον κόσμο», για να ακολουθήσει το Νοέμβριο του 2013 η διάκριση στη λίστα του BBC με τα «10 πιο όμορφα σινεμά του κόσμου», μεταξύ θρυλικών σινεμά του κόσμου. «Υπάρχουν πολλές υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο, αλλά καμία δεν είναι πιο θεαματική από το Σινέ ‘’Θησείο’’, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης, προσφέροντας μια υπέροχη θέα του Παρθενώνα», γράφουν τα ξένα ρεπορτάζ.

Το Σινέ «Θησείον», που λειτουργεί από το 1935, βρίσκεται σε έναν από τους πιο γραφικούς δρόμους της Αθήνας. Ο πεζόδρομος της Αποστόλου Παύλου ενώνει το σταθμό του Θησείου με την είσοδο της Ακρόπολης, ενώ στο ύψος της οδό Ηρακλειδών βρίσκεται το μεγαλύτερο πλάτωμα πανοραμικής θέασης του αρχαιολογικού χώρου από την Ακρόπολη έως το ναό του Ηφαίστου. Εκεί βρίσκεται βεβαίως και μία από τις τρεις εισόδους της Αρχαίας Αγοράς. Το δέος και η νυχτερινή φωτεινή μαγεία του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, σε συνδυασμό με τη μυρωδιά του γιασεμιού, τη γλύκα μιας σπιτικής βυσσινάδας, που προσφέρει το σινεμά, και τη θέαση μιας ποιοτικής κλασικής ταινίας δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο.

Που βρίσκεται:

Αποστόλου Παύλου 7, Αθήνα, τηλ: 210 3420864

Τιμή εισιτηρίου: 6 € (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη). 8 € (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή). Φοιτητικό-Άνεργοι-Άνω των 65 ετών και παιδικό: 6 € (όλες τις ημέρες)

6. Ψυχικό Classique

Ποιότητα εικόνας και ήχου, σαν σε χειμερινό κινηματογράφο, ευγενικό και εξυπηρετικό προσωπικό, με άνετες καρέκλες και στο ενδιάμεσο τραπεζάκια για να αφήνεις κανείς το ποτό, το κοκτέιλ και τα φαγητά, που προσφέρει το σινεμά, όπως nachos, πίτσα κ.α.. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα θερινό σινεμά…; Όλα αυτά τα παρέχει το Cine Ψυχικό Classique.

Τip: Για όποιον θέλει να νιώσει σαν στο… σπίτι του δεν έχει παρά να απολαύσει τη θέαση της ταινίας από τον πριβέ εξώστη του σινεμά. Extra tip: Στον κινηματογράφο υπάρχει διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο εντελώς δωρεάν για όποιον!

Που βρίσκεται:

Κηφισίας 290 & Πατρίτση 2, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2106777330

Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Keywords
Αναζητήσεις
θερινο σινεμα με συντριβανι, σινεμα επι της λεωφορου κηφισιας στο υψος ψυχικου το 1960
Τυχαία Θέματα