Ξεκίνησε η δίκη των «στημένων» με το δημόσιο να ζητάει αποζημιώσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Παράσταση πολιτικής αγωγής έκανε στη δίκη των φερόμενων ως στημένων αγώνων το ελληνικό δημόσιο, το οποίο όχι μόνο ζήτησε την ένοχη όλων των κατηγορουμένων, αλλά και υψηλότατες αποζημιώσεις.

Το δημόσιο εκπροσωπήθηκε με δύο δικηγόρους ως πολιτικός ενάγων και ζήτησε αφενός των ενοχή και των 84 κατηγορουμένων και αφετέρου των ποσό των 30,3 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά ως ηθική ικανοποίηση για την βλάβη που υπέστη ο ΟΠΑΠ που το 2011 που ξέσπασε το σκάνδαλο

ανήκε στο δημόσιο κατά το 34%.

Συγκεκριμένα, από τον Αχιλλέα Μπέο και τον Γιώργο Τσακογιάννη που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ζητείται το ποσό του 1 εκατ. ευρώ από κάθε έναν, από άλλους 20 κατηγορούμενους από 500.000 ευρώ (μεταξύ αυτών οι Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος του Αστέρα Τρίπολης) και από τους υπόλοιπους 61 από 300.000 ευρώ. Σύνολο 30.300.000 ευρώ.

Με τους ρυθμούς που πάει η υπόθεση όμως, τα λεφτά, εφόσον η εισαγγελέας έδρας κάνει δεκτή την δήλωση του δημοσίου, θα αργήσει πάρα πολύ να τα πάρει το δημόσιο. Στις 25 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η κατάθεση των 65 μαρτύρων, για τον Δεκέμβριο υπάρχουν μόνο δύο κενές ημερομηνίες στην αίθουσα τελετών του εφετείου για να γίνει η δίκη και η συνέχεια θα δοθεί του χρόνου.Στους 65 μάρτυρες προσθέστε και τους μάρτυρες υπεράσπισης (από δύο να βάλει κάθε κατηγορούμενος αμέσως φτάσαμε τους 168), και γίνεται αντιληπτό πότε θα τελειώσει η δίκη. Πλησιάζει πάντως, η ημέρα που τα πλημμελήματα θα παραγραφούν κάτι που σημαίνει ότι από 61 κατηγορούμενους το δημόσιο δεν θα προλάβει να πάρει ούτε ευρώ.

Το άρθρο Ξεκίνησε η δίκη των «στημένων» με το δημόσιο να ζητάει αποζημιώσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα