Μ. Σκορδίλης: Δεν έγινε σεισμός το πρωί στη Λάρισα

19:01 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σεισμική δόνηση 3,3 ρίχτερ σήμερα στις 5.35 το πρωί με επίκεντρο 18 χλμ ανατολικά -βορειοανατολικά της Λάρισας, ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδίλης μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας. Οπως εξήγησε ο κ. Σκορδίλης αυτό το οποίο καταγράφηκε τη συγκεκριμένη ώρα ήταν

μια αυτόματη λύση η οποία και επεξεργάστηκε περαιτέρω και δεν έδειξε σεισμική δόνηση και θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως σεισμικός θόρυβος ή ακόμη και ως αποτέλεσμα ενός σεισμού που σημειώθηκε σε άλλη περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς σήμερα το πρωί υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα που αναφέρονταν στον «πρωινό σεισμό» στη Λάρισα, γεγονός που ο κ. Σκορδίλης απέδωσε σε λανθασμένη και ερασιτεχνική ερμηνεία των στοιχείων που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σημειώνοντας πως δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση από κανέναν επίσημο επιστημονικό φορέα.
Ο γνωστός σεισμολόγος μίλησε και για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού το επόμενο διάστημα στη χώρα μας τονίζοντας πως ζούμε στη χώρα με την υψηλότερη σεισμικότητα σε ευρωπαικό επίπεδο γεγονός που στατιστικά σημαίνει έναν σεισμό των 6 ρίχτερ ή ίσως και μεγαλύτερο κάθε χρόνο. Για το λόγο αυτό κατέληξε ο κ. Σκορδίλης είναι απαραίτητη η επαγρύπνηση του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα