Ξανά έξαρση του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχει υποχωρήσει γενικά η επιδημία του ιού Έμπολα στην βορειοδυτική Αφρική, όμως φαίνεται ότι επανέρχεται της τελευταίες εβδομάδες στη Σιέρα Λεόνα, όπου παρατηρείται μια έξαρση της νόσου.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της χώρας Έρνεστ Μπάι Κορόμα αποφάσισε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στους τομείς όπου έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα και πιο συγκεκριμένα στις επαρχίες Κάμπια και Πόρτ Λόκο. Το μέτρο προβλέπει τον υποχρεωτικό περιορισμό των κατοίκων στα

σπίτια τους για 21 ημέρες, καθώς αυτή είναι η μέγιστη περίοδος επώασης του ιού.

«Αυτό το οποίο μας ανησυχεί σήμερα είναι ότι έχουμε ακόμη περίπου τριάντα κρούσματα στην περιοχή, ότι υπάρχουν εννέα νομαρχίες που αντιμετωπίζουν κρούσματα και ότι κρούσματα συνεχίζουν να εξαπλώνονται σε νέους νομούς», δήλωσε η Τζόαν Λίου, πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στην Σενεγάλη για την επιδημία που έχει ξεσπάσει σε Νέα Γουϊνέα και Σιέρα Λεόνε.

Όπως επεσήμανε ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε στις δύο χώρες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για αναζωπύρωση του ιού και ενεργοποιεί περαιτέρω τις αρχές υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η νέα έξαρση της επιδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα