Βρεταννία: Greek Yogurt μόνο αυτό που παρασκευάζεται στην Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια ακόμα νίκη για τα Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα αποτελεί η οριστική και τελεσίδικη απόφαση που εξέδωσε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, η οποία αναφέρει ότι κανένα Ελληνικό Γιαούρτι (Greek Yogurt) δεν μπορεί πια να πουλιέται στη Βρετανία αν δεν παρασκευάζεται στην Ελλάδα.

Η χθεσινή απόφαση ήταν η κατάληξη της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της «ΦΑΓΕ» με την τουρκικών συμφερόντων «ΤΣΟΜΠΑΝΙ» η οποία πουλούσε στη βρετανική αγορά στραγγιστό γιαούρτι που

παρασκευάζεται στις ΗΠΑ, πλασάροντάς το σαν ελληνικό.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι όποιο γιαούρτι από εδώ και πέρα πουλιέται στη Βρετανία ως Greek Yogurt θα πρέπει να φτιάχνεται σύμφωνα με τη διαδικασία στράγγισης, η οποία αφαιρεί τον υδαρή ορό γάλακτος, δεν θα περιέχει πρόσθετα ή συντηρητικά και πάνω από όλα θα παρασκευάζεται στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου καθώς και δύο συνάδελφοί του αρνήθηκαν να επιτρέψουν στην εταιρεία «Τσομπάνι» να προσφύγει κατά της απόφασης. Όπως υπογραμμίζουν στο σκεπτικό τους, «δεν υπάρχει κανένα αμφισβητούμενο στοιχείο και έτσι η απόφαση θεωρείται οριστική και αμετάκλητη».

Το άρθρο Βρεταννία: Greek Yogurt μόνο αυτό που παρασκευάζεται στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα