Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια (live)

Ένα νομοσχέδιο, που προκάλεσε ήδη σφοδρές αντιδράσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής ομάδας έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, το οποίο καλούνται οι βουλευτές να ψηφίσουν επί της αρχής σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ και τροποποιήσεις στον Μεταναστευτικό

Κώδικα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου προχώρησε σήμερα, Τετάρτη σε διαχωρισμό των τριών διατάξεων, σε μια προσπάθεια να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και από τους ΑΝΕΛ, που είπαν χθες πως δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.

Σύμφωνα με την κα Χριστοδουλοπούλου, η ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να δίνεται στα ανήλικα παιδιά (στα 6 χρόνια) των μεταναστών πρώτης γενιάς που μένουν στην Ελλάδα και γεννήθηκαν εδώ, με την οποία διαφωνούν η ΝΔ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.

Όλες οι πτέρυγες της Βουλής, εκτός από τη Χρυσή Αυγή, συμφωνούν στις διατάξεις για την απόδοση ιθαγένειας, σύμφωνα με τις οποίες, πρώτον, μπορεί να αποδοθεί ιθαγένεια μετά την 9ετή εκπαίδευση και το λύκειο και δεύτερον, μετά το πανεπιστήμιο ή τα ΤΕΙ.

«Θα διευκολύνω με νομοτεχνική διάταξη να ψηφιστούν αυτές οι διατάξεις, διαχωρίζοντας από τη διάταξη που προβλέπει την απόδοση της ιθαγένειας με τη γέννηση, ώστε να μπορούν όσοι συμφωνούν να τις ψηφίσουν και να ψηφίσουν «όχι» σε όποια διαφωνούν», δήλωσε η κα Χριστοδουλοπούλου.

Το νομοσχέδιο έχουν δηλώσει ότι θα το ψηφίσουν επί της αρχής ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι θα το καταψηφίσουν. «Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ (πατήστε ΕΔΩ για περισσότερα).

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση χθες με τον υπόδικο χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστο Παππά να σχίζει επιδεικτικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιθαγένεια (δείτε ΕΔΩ τι έγινε).

Keywords
Τυχαία Θέματα