Βουλή: Μετά τις εκλογές θα εξεταστούν οι υποθέσεις Μητρόπουλου & Χαϊκάλη

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα εξετάσει μετά τις εκλογές τον φάκελο του πρώην βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι διαθέτει offshore εταιρεία που δεν έχει δηλώσει, όπως και του αντιπροέδρου της Βουλής

Αλέξη Μητρόπουλου, σχετικά με τη μη φορολόγηση ποσού από δικηγορική υπόθεση.

Την απόφαση αυτή έλαβαν τα μέλη της Επιτροπής στην σημερινή τους συνεδρίαση, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου ενημέρωσε ότι «η έρευνα για τον Παύλο Χαϊκάλη δεν θα περιοριστεί μόνο στην “offshore” εταιρεία, αλλά και στην παλαιότερη με τις αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές».

Από την πλευρά του ο κ. Χαϊκάλης εμφανίστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής και κατέθεσε τα έγγραφα, «που αποδεικνύουν την αθωότητά» του.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την κα Χαραλαμπίδου, από τους 704 υπόχρεους, οι 10 δεν κατέθεσαν καν δήλωση πόθεν έσχες, οι 49 είχαν ελλείψεις σε παραστατικά-δικαιολογητικά, οι 31 εμφάνισαν αρνητικό πόθεν έσχες (δηλαδή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία) και οι 20 εμφάνισαν μηδενικές καταθέσεις.

Εξάλλου και η υπόθεση του κ. Μητρόπουλου θα εξεταστεί μετά τις εκλογές από την Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη παρά το ότι ένα μέλος της Επιτροπής (που δεν είναι βουλευτής) πρότεινε να γίνει σήμερα ο έλεγχος του πόθεν έσχες του κ. Μητρόπουλου, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει πρόβλημα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα