Πάνω από 23.000 μετανάστες στη χώρα μας μέσα σε μια εβδομάδα…

Σοκαριστικά και πλήρως αντιπροσωπευτικά των τραγικών καταστάσεων που εκτυλίσσονται καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου είναι τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Frontex, για τον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν μέσω θαλάσσης στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Frontex, οι μετανάστες που έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα ανήλθαν στις 23.000(!), αριθμός σχεδόν

κατά 50% μεγαλύτερος σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Τρίτων» στην κεντρική Μεσόγειο, 5.400 άτομα διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο βρέθηκαν και 55 νεκροί, η πλειοψηφία των οποίων ήταν στο αμπάρι ξύλινου σκάφους που εντοπίστηκε από το σουηδικό πλοίο Poseidon.

το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας περίπου 4.230 μετανάστες.

4.000 μετανάστες από τη Λέσβο στον Πειραιά

Στον Πειραιά έφτασε από τη Λέσβο το καταμαράν «ΤΕRA JET» με σημαία Κύπρου αφού παρέλαβε 1.730 μετανάστες, αλλά και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που αναμένεται να αναχωρήσει εντός της ημέρας με άλλους 2.500 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τις επόμενες ημέρες τα εμπλεκόμενα υπουργεία σχετικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, αναμένεται να απλοποιήσουν τις διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις προσφύγων στα νησιά αλλά και τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προκειμένου να μπορέσει να γίνει μια πρώτη αποσυμφόρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται και διάθεση τρίτου πλοίου για μεταφορά μεταναστών.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό «Κρήτη 1» που βρίσκεται για επισκευές στην Ουκρανία και αναμένεται στον Πειραιά πιθανότατα από Δευτέρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα