Βουλευτές της ΝΔ ζητούν εξηγήσεις για τη διαχείριση της σίτισης των προσφύγων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένο και τον υπουργό Υποδομών, κ. Σπίρτζη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, ζητούν από την κυβέρνηση να καταθέσει όλες

τις συμβάσεις για σίτιση και φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών.

Το κείμενο της ερώτησης:

«Την κατάθεση όλων των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί για τη σίτιση και τη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας στην επικράτεια, για τα έτη 2015 και 2016, καθώς και τις εταιρείες και τα μετοχολόγια αυτών που έχουν αναλάβει τη σίτιση και φιλοξενία».

Το πρόσφατο σκάνδαλο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ με την απευθείας ανάθεση του έργου σίτισης προσφύγων στο Hot Spot των Σερρών, έχει προκαλέσεις πολλές αντιδράσεις από την μεριά της αντιπολίτευσης μία εκ των οποίων είναι και η παραπάνω.

Το πρόβλημα πλέον Θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, με τα αντιπολιτευόμενα κόμματα να ζητούν εξηγήσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σημειωτέον ότι η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, αποκάλυψε πρόσφατα πως μέλος του κυβερνώντος κόμματος ανέλαβε το έργο σίτισης των προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ. Τους ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας και την περιφρούρηση του δημοσίου συμφέροντος επρόκειτο να «διενεργήσει» η…κόρη του εν λόγω κομματικού στελέχους.

Το άρθρο Βουλευτές της ΝΔ ζητούν εξηγήσεις για τη διαχείριση της σίτισης των προσφύγων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα