Αναρίτα: Συγκινητική κίνηση για στήριξη 74χρονης χωρίς σπίτι

Tην ευαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη διενέργεια εράνου προς ενίσχυσή της εκφράζει η δημότης της κοινότητας Αναρίτας, η 74 ετών, Δήμητρα Γεωργίου, το σπίτι της οποίας καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από έκρηξη υγραερίου το πρωινό της 27ης Μαΐου.

Τα κοινοτικά συμβούλια Αναρίτας και Κουκλιών ανέλαβαν

πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ποσού 25 χιλιάδων ευρώ, το οποίο απαιτείται για δημιουργία ενός νέου μικρού υποστατικού για να στεγαστεί η ηλικιωμένη.

Σε δήλωσή της στο ΚΥΠΕ, η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, είπε πως μετά από την επιθεώρηση που έγινε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης διαπιστώθηκε ότι μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της οικίας της 74χρονης αυτή δεν είναι σε επιδιορθώσιμη κατάσταση.

Η 74χρονη είναι μονήρης με μόνο έσοδό της μια μικρή σύνταξη, για αυτό και η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, έχει συμβάλει προς την στήριξη της προσπάθειας των δύο Κοινοταρχών, Αναρίτας και Κουκλιών, για διεξαγωγή εράνου.

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε κατέχει την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας προκειμένου να διαβιβαστεί οκληρωμένη έκθεση γεγονότων στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε ο αρμόδιος υπουργός, Σωκράτης Χάσικος, να λάβει απόφαση για το ύψος της οικονομικής βοήθειας που θα παράσχει το κράτος στην ηλικιωμένη.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών, Μιχάλης Σόλωνος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οικονομική ενίσχυση της 74χρονης επέδειξαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας καθώς και επιχειρηματίες.

Χωρίς κρατική ενίσχυση έχει μέχρι σήμερα συγκεντρωθεί ποσό 6000 ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αναρίτας, Μιχάλης Νικάνδρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, πως ξεκινήσαμε τη διεξαγωγή ενός εράνου για να συγκεντρωθούν περί τις 20 με 25 χιλιάδες ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση μιας καινούργιας μικρής λυόμενης κατοικίαs”.

Η οικογένεια της Δήμητρας Γεωργίου είχε ενεργό συμμετοχή στον απελευθερωτικό αγώνα του 1955- 1959.

Έχει ανοιχθεί λογαριασμός σε όλα τα Συνεργατικά Ιδρύματα, για εισφορές. Αριθμός λογαριασμού : IBAN CY41 0070 2840 0000 0000 4007 3578.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα