«Βολές» της Αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τη συνέντευξη Τσίπρα

Για «απόλυτο φιάσκο και ολοκληρωτική καταστροφή» κάνει λόγο η ΝΔ, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ στο Star.

«Αφού μάθαμε ότι η «περήφανη διαπραγμάτευση» ήταν όλη λάθος, αφού ξεχάστηκαν οριστικά η κατάργηση του μνημονίου, η διαγραφή χρέους, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

και η αύξηση του αφορολογήτου, τελικά ομολογούν ότι οδηγούνται είτε σε «κωλοτούμπα» είτε σε δημοψήφισμα για δραχμή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Ο κ. Τσίπρας, αναμασώντας τις λογικές της ‘’καμμένης γης’’ και τις «δυσκολίες στην ΕΕ», που κατά τα άλλα «θα την άλλαζε», στρώνει το έδαφος για να αποδεχθεί ο λαός τις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες και δεσμεύσεις και να πει και «ευχαριστώ»», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Εχθές το μεγάλο πολιτικό γεγονός ήταν η υποβάθμιση και ο ευνουχισμός του κ. Βαρουφάκη. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε ο κ. Βαρουφάκης. Η αλήθεια είναι ότι δεν παραπλανήθηκε ο κ. Τσίπρας. Παραπλάνησε ο ίδιος το κόμμα του και τον ελληνικό λαό. Τον εξαπάτησε. Ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στην λογική των Καννών και του δημοψηφίσματος», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «στην κυβέρνηση υπέγραψαν την παράταση χωρίς να την φέρουν στη Βουλή και τώρα λένε ότι εξαπατήθηκαν και αλληλοκατηγορούνται στην κυβέρνηση. Το σχέδιο πλέον είναι το Μνημόνιο 3».

Ειδικότερα και αναφορικά με το δημοψήφισμα ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός φαντασιώνεται ένα ουδέτερο δημοψήφισμα, ένα δημοψήφισμα του Πόντιου Πιλάτου. Η χώρα και το τραπεζικό σύστημα θα καταστραφεί αν γίνει αυτό. Δεν υπάρχει καιρός για αντιφάσεις και αβεβαιότητα. Ή θα γίνει επιλογή καταστροφής ή θα προσχωρήσετε στην πολιτική μας, αυτή που λοιδορήσατε. Και ζητήστε συγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα