Βλάχος: Δεν θέλει την προεδρία της Δημοκρατίας ο Καραμανλής

Καμία πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ και συνεργάτη του Γιώργο Βλάχο, με αφορμή την συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Καραμανλή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μάλιστα, εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια εύρεσης των 180

βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Ούτε ο κ. Σαμαράς θα ζητούσε κάτι τέτοιο, ούτε ο κ. Καραμανλής θα μπορούσε να το κάνει», τόνισε ο κ. Βλάχος, συμπληρώνοντας πως «αυτό το κυνήγι προσώπων είναι ένας άχαρος ρόλος, πόσο μάλλον για τον κ. Καραμανλή.

Σημείωσε πως όσο γνωρίζει τον πρώην πρωθυπουργό «δεν θα έπαιρνε ποτέ κάποιον στο τηλέφωνο για να του πει ‘σε παρακαλώ πρέπει να ψηφίσεις αυτό’». Εκτίμησε επιπλέον πως ο κ. Καραμανλής «δεν θα παρενέβαινε ποτέ για να υποδείξει σε κάποιον τι να κάνει», απλά εκφράζει τη θέση του και στη συνέχεια ο «καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του».

Επισήμανε εξάλλου πως «υπό τις παρούσες συνθήκες η εύρεση 180 βουλευτών είναι «δύσκολη, παρά τον μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων».

Keywords
Τυχαία Θέματα