Βίζερ: Μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαπραγμάτευση με την Ελλάδα

Ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ εκτίμησε πως «οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν ακόμη να ολοκληρωθούν επιτυχώς», ενώ υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η χώρα θα μπορούσε να παραμείνει φερέγγυα μέχρι τον

Ιούνιο».

Ο Τόμας Βίζερ δήλωσε ότι η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων τον επόμενο μήνα. «Το ρολόι χτυπά. Δεν θα υπάρξει νέα λίστα στη Ρίγα, αλλά κατά τη διάρκεια του Μαΐου θα πρέπει αυτή να καταρτισθεί οριστικά. Ήδη η κατάσταση της ρευστότητας είναι λίγο πιεστική, αλλά (η ρευστότητα) μπορεί να είναι επαρκής μέχρι τον Ιούνιο», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος στο αυστριακό δίκτυο ORF.

Εξάλλου, σήμερα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Euro Working Group ό, τι έχει συμφωνηθεί τις προηγούμενες ημέρες στο Παρίσι, αλλά χωρίς να αναμένεται κάτι εξαιρετικό και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το αρχικό σενάριο που προέβλεπε συμφωνία μέχρι τις 24 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι συνάντηση «ανακεφαλαίωσης» («wrap up») είχε το πρωί και η «Ομάδα των Βρυξελλών» στο Παρίσι. Από το περασμένο Σάββατο, όταν και ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις του Brussels Group, έχει γίνει μια εξονυχιστική εξέταση όλων των θεμάτων – δημοσιονομικών, μακροοικονομικών, εργασιακών, ιδιωτικοποιήσεων, διοικητικής μεταρρύθμισης κ.α. – προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη στην οποία θα μπορούσε να βασισθεί μια συμφωνία. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν o νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νικόλαος Θεοχαράκης, ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα