Βίντεο με πεζοναύτες των ΗΠΑ που ουρούν σε σορούς Ταλιμπάν

Έρευνα έχει ξεκινήσει ο αμερικανικός στρατός για το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, όπου απεικονίζεται μια ομάδα Πεζοναυτών να ουρούν σε σορούς μαχητών Ταλιμπάν.

Οι εικόνες δείχνουν τέσσερις άνδρες με στολές πεζοναυτών που φαίνεται να ουρούν σε τρεις άνδρες που μοιάζουν νεκροί, καθώς είναι μέσα στα αίματα. Η φωνή ενός άνδρα ακούγεται να λέει: «Να έχεις μια καλή μέρα, φίλε».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζον Κίρμπι δήλωσε ιδιαίτερα «προβληματισμένος από

το βίντεο». «Όποιος και αν είναι και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες -κάτι που βρίσκεται υπό έρευνα-, πρόκειται για ανήκουστη συμπεριφορά, η οποία είναι απαράδεκτη για μέλος του στρατού» τόνισε εμφατικά.

«Είναι ένα αηδιαστικό, ανήθικο βίντεο. Κάτι για το οποίο κανένας στρατός δεν θα έπρεπε να είναι περήφανος στον κόσμο, και ακόμα περισσότερο ο αμερικανικός στρατός» είπε, μιλώντας στο BBC, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Αμερικανο-ισλαμικών σχέσεων Ιμπραήμ Χούπερ.

Το Σώμα των Πεζοναυτών από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι «οι πράξεις που παρουσιάζονται στο βίντεο δεν συνάδουν με τις αξίες του». Πάντως, να σημειωθεί πως η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα