Επίσκεψη στον Λευκό Οίκο για το ζεύγος Πιτ-Τζολί

Με την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ συναντήθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για να συζητήσουν κυρίως θέματα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

«Κατά τη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος μίλησε με την κα.Τζολί για το έργο που κάνει για την καταπολέμηση των μαζικών ωμοτήτων και της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών», τόνισε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής προεδρίας Τζέιμι Σμίθ.

Σύμφωνα

με τον αμερικάνικο Τύπο, αυτή η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη για τον Ομπάμα και γι’ αυτό δεν είχαν προσκληθεί δημοσιογράφοι, οι οποίοι είδαν τους δύο ηθοποιούς από τα παράθυρα του Οβάλ Γραφείου.

Εν τω μεταξύ, η Αντζελίνα Τζολί μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της πρώτης της ταινίας ως σκηνοθέτης, «Στη χώρα του αίματος και του μελιού» η οποία αφηγείται τη φρίκη του πολέμου της Βοσνίας (1992-95), κυρίως την κτηνωδία που υπέστησαν οι γυναίκες.

Όπως υποστηρίζουν οι τοπικές ενώσεις, περίπου 20.000 γυναίκες, ως επί το πλείστον μουσουλμάνες, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, ενώ περίπου 100.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτόν. Η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση μιας νεαρής μουσουλμάνας (Ζάνα Μαργιάνοβιτς) και ενός Σέρβου (Γκόραν Κόστιτς) που βρίσκονται στα αντίθετα στρατόπεδα όταν ξεκινά ο πόλεμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα