Βενιζέλος: Tην Κυριακή Αρχίζουμε ανανεωμένοι συναισθηματικά και πολιτικά

Με κεντρικό σύνθημα το «Αρχίζουμε» ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε τις θέσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας παράλληλα κάλεσμα στους φίλους του Κινήματος να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες για «τη συσπείρωση του Κινήματος και την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών της παράταξης».

«Tην Κυριακή

αρχίζουμε ανανεωμένοι συναισθηματικά και πολιτικά. Στην πραγματικότητα η πρόσκληση αυτή ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με όλους του ενεργητικούς πολίτες που βιώνουν την κρίση, έχουν παράπονα, αγανακτούν πολύ συχνά, αλλά ξέρουν στο βάθος του μυαλού τους ότι μόνο μέσα από την πολιτική διαδικασία μπορούμε να βρούμε τη λύση στο μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Η επόμενη Κυριακή είναι ευκαιρία συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, είναι ευκαιρία να αρχίσουμε την πορεία μας προς το λαό, την κοινωνία, το εκλογικό σώμα εν όψει των εκλογών που δεν θα αργήσουν», συμπληρώνοντας πως απομένουν 6 με 7 εβδομάδες.

Παράλληλα, δεν έκλεισε το δρόμο επιστροφής των διαγραφέντων βουλευτών στο Κίνημα, αναφέροντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό και μετά τις διαδικασίες της Κυριακής θα έχουμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε κάθε μια περίπτωση χωριστά».

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι στη Βουλή που έκαναν τις δικές τους επιλογές και ο καθένας μπορεί να επαναξιολογήσει τη στάση του». «Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχές, έχει στρατευθεί γύρω από ορισμένες επιλογές», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ρωτήθηκε για το εάν θα υπάρξουν περιθώρια για μετεκλογικές συνεργασίες, για να απαντήσει ότι «στόχος είναι η νίκη, η πρωτιά στις εκλογές», αν και συμπλήρωσε πως «θα απαντήσουν οι πολίτες πώς θέλουν να κυβερνηθεί ο τόπος».

Διευκρίνισε πάντως, ότι «δεν μπορούμε να συμπράξουμε με τον δεξιό ή ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό, ούτε να συνεργαστούμε με τον αριστερό τυχοδιωκτισμό, με τα κόμματα της δραχμής, ούτε όμως και με μια τρίτη εκδοχή μιας συμπαθούς Αριστεράς που είναι υπέρ του ευρώ αλλά κατά του προγράμματος και υπέρ του PSI, αλλά χωρίς να πληγεί κανείς. Αυτές είναι συμπεριφορές οι οποίες δεν εναρμονίζονται με το επίπεδο της κρίσης».

Τόνισε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό, αξιόπιστο, αξιοκρατικό, άξιο της ιστορίας του, άξιο του θεσμικού του ρόλου». «Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης, που να ενώνει την Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι μετά τη διαδικασία της Κυριακής θα παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως θα αλλάξει η θεσμική του ιδιότητα.

Επίσης, άσκησε «σκληρή» κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, κατηγορώντας τον πως μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου έκανε «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση». Υποστήριξε τέλος ότι «ο κ. Σαμαράς διαπαιδαγώγησε το κόμμα του σε μία αντιμνημονιακή λογική επί μήνες και ότι όταν αντελήφθη ότι αυτά που έλεγε ήταν ανακριβή και αδιέξοδα έκανε στροφή 180 μοιρών, μια άλλη επιλ

Keywords
Τυχαία Θέματα