Με την Κίρισι πριν τον τελικό!

Η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Η κορυφή της Ευρώπης την έχει… φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές και στον Λαιμό στοχεύουν να συμβεί ακόμη μια στις πρώτες ημέρες του Μαΐου! Τότε δηλαδή, το διήμερο 4 και 5, που θα γίνει στο Κίρισι της Ρωσίας το φάιναλ φορ του φετινού Τσάμπιονς Καπ! Η αποστολή για τα κορίτσια του Κώστα Δήμου μόνο εύκολη δεν είναι, αφού εκεί θα βρίσκονται ακόμη τρεις υπερδυνάμεις του παγκόσμιο πόλο.

Tου Μιχάλη Τσαμπά

Όμως και η Βουλιαγμένη αφενός είναι…

φτιαγμένη για τα δύσκολα και αφετέρου μπορεί με περηφάνια να λέει ότι ανήκει σε αυτό το top class γκρουπ! Η κλήρωση έφερε την οικοδέσποινα Κίνεφ Κίρισι στον ημιτελικό στον δρόμο της Βουλιαγμένης, ενώ το άλλο εισιτήριο του τελικού θα προκύψει από τον ιταλικό εμφύλιο ανάμεσα στην Προ Ρέκο και τον Οριζόντε Κατάνια! Ομάδες που κάθε χρόνο φτάνουν στο φάιναλ φορ και διεκδικούν τις κούπες. Ως οικοδέσποινα η Κίνεφ είναι υπολογίσιμη δύναμη, όμως δεν προκαλεί φόβο στις παίκτριες της πρωταθλήτριας Ελλάδος, αλλά ούτε στον προπονητή Κώστα Δήμου, που τονίζει τα εξής: «Με όποια ομάδα και να κληρωνόμασταν, το ίδιο θα ήταν, αφού όλες πάνω κάτω είναι τις ίδιας δυναμικότητας.

Η Κίρισι ασφαλώς έχει το πλεονέκτημα έδρας, είναι μία πολύ καλή ομάδα, αφού είναι σχεδόν η Εθνική Ρωσίας, αλλά έχει και την Σοφία Κόνουκ, που πέρυσι αγωνιζόταν σε μας. Είναι ομάδα στα μέτρα μας. Στις αρχές της σεζόν κάναμε κοινή προετοιμασία στη Βουλιαγμένη, σε κάποια επίσημα φιλικά κερδίσαμε και θεωρώ ότι είμαστε ισοδύναμοι. Το σίγουρο είναι ότι για να φτάσουμε στον τελικό, πρέπει να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε». Πριν δύο χρόνια η ομάδα του Λαιμού είχε για τελευταία φορά πατήσει το ψηλότερο ευρωπαϊκό σκαλί στο γυναικείο πόλο και πλέον υπάρχει η αισιοδοξία πως το μεγάλο τρόπαιο θα έρθει ξανά στη χώρα μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα