«Βαρύς» ο πέλεκυς για ανασφάλιστα οχήματα και ΚΤΕΟ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προχώρησε στο τελικό στάδιο της διασταύρωσης των στοιχείων, ώστε να στείλουν ειδοποιήσεις με τα πρόστιμα που θα πρέπει να πληρώσουν οι παραβάτες.

Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα, με την… καμπάνα να είναι πιο βαριά για όσους δεν έχουν ασφάλιση.

Για την ακρίβεια, θα κληθούν όχι μόνο να πληρώσουν 250 ευρώ που δεν το έχουν πράξει αυτό, αλλά και να αποδείξουν ότι το όχημά τους είναι ασφαλισμένο και βρέθηκε στη… μαύρη λίστα από λάθος ή να ξεκινήσουν την αναζήτηση εταιρείας ασφαλειών.

Αυτό

θα πρέπει να γίνει εντός οχτώ ημερών από τη στιγμή που ο οδηγός θα λάβει την ειδοποίηση. Εφόσον, δε συμμορφωθεί ούτε στο οχταήμερο, τότε ακολουθεί πρόστιμο άλλα 500 ευρώ, τη στιγμή που κινδυνεύει με περαιτέρω ποινές.

Αυτές είναι αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και ικανότητας οδηγούς για έξι μήνες, για δύο χρόνια αν υπάρξει κάποιο ατύχημα και για τρία χρόνια, φυλάκιση από δύο μήνες μέχρι ένα χρόνο, καθώς και επιπλέον πρόστιμο 3000 ευρώ, εφόσον υποπέσει σε υποτροπή.

Τέλος, πιο ελαφρύς είναι ο πέλεκυς για όσα οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, καθώς το πρόστιμο είναι 150 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι από τα πρόστιμα για τους προαναφερθέντες παραβάτες το κράτος, περιμένει να φτάσει περίπου στα 700 εκατομμύρια ευρώ στα έσοδα.

Το άρθρο «Βαρύς» ο πέλεκυς για ανασφάλιστα οχήματα και ΚΤΕΟ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα