Προσαγωγές υπόπτων για την ληστεία του ΕΟΠΥΥ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα ίχνη του κυκλώματος, που βρίσκεται πίσω από τη «ληστεία των φαρμάκων«, σε αποθήκη του Ρέντη, φαίνεται πως βρίσκεται η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως ύποπτα της μεγάλης ένοπλης ληστείας στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ στου Ρέντη, με αρπαγή φαρμάκων, αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται τρία άτομα.

Αστυνομικές πηγές, δεν απέκλειαν, να συλληφθούν με βάση τα στοιχεία και να σχηματισθεί δικογραφία

σε βάρος τους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε χώρο που ήλεγχαν οι τρεις, η Ασφάλεια Αττικής, έχει βρεί σημαντικό μέρος των κλαπέντων φαρμάκων.

Η ληστεία είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 2016, όταν τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι, μετά από παρακολούθηση, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην οδό Πειραιώς 167.

Με την απειλή όπλων είχαν ακινητοποιήσει τον φύλακα. Εισέβαλαν στις αποθήκες και άρπαξαν φάρμακα μέρος των οποίων φόρτωσαν και στο αυτοκίνητο του φύλακα με το οποίο διέφυγαν.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είχαν κλαπεί αφορούσαν διάφορες κατηγορίες παθήσεων, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Κυστικής Ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα αποσιδήρωσης), Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, Νεοπλασιών και ήταν αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ είχε καταγράψει τις απώλειες φαρμάκων και τις ζημίες που υπέστη ο χώρος του φαρμακείου, μετά την ληστεία. Πληροφορίες που είχε φέρει στο φως η Αlphafreepress, ανέφεραν από τότε ότι τόσο η Αστυνομία όσο και ο ΕΟΠΠΥ υποψιάζονταν ότι πίσω από τη μεγάλη ληστεία των φαρμάκων κρυβόταν κύκλωμα που τα «εξάγει» και τα πουλά σε βαλκανικές χώρες.

Το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ασφάλεια, που διεξάγει τις έρευνες σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εκτιμά ότι τα μέλη του κυκλώματος προορίζουν τα εκατοντάδες φάρμακα που άρπαξαν, για «εξαγωγή» σε χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία.
Κι αυτό γιατί εκεί, δεν δικαιολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία τόσο ακριβά σκευάσματα και -κατά συνέπεια- η πώληση τους σε ελκυστικές τιμές αποφέρει μεγάλο κέρδος!
Δεν αποκλείουν, ωστόσο και το ενδεχόμενο της διάθεσης μέρους των κλεμμένων φάρμακων στην εγχώρια αγορά».

Το άρθρο Προσαγωγές υπόπτων για την ληστεία του ΕΟΠΥΥ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
ληστεια στον εοπυυ
Τυχαία Θέματα