Βαρουφάκης: Μας ζητούν πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και περικοπή συντάξεων

Σιγά σιγά αρχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από το σημερινό Eurogroup από τη Ρϊγα της Λετονίας, όπου φάνηκε ξεκάθαρα πως Ελλάδα και εταίροι είναι σε κομβικό σημείο, και διαφωνούν σε τρία βασικά πράγματα.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, «κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης». Είπε, επίσης, ότι «η ελληνική κυβέρνηση

δεν μπορεί να συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία της όσον αφορά στην απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε λέγοντας ότι πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Πάντως, σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ «εκφράστηκε από όλους η βούληση να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά και ανησυχία για την καθυστέρηση ενόψει των χρονικών περιορισμών που αντιμετωπίζουμε».

Πηγή: Imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα