Αγωνία! Καίγεται για δεύτερη μέρα η Σάμος – Δύο τα μέτωπα (Βίντεο)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δραματική είναι η κατάσταση στο νησί της Σάμου, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην παλιά χωματερή, μαίνεται για δεύτερη ημέρα.

Δύο μεγάλα τα μέτωπα

Οι εξαιρετικά δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες γρήγορα ώθησαν την φωτιά μέχρι το κεντρικό οδικό δίκτυο Βαθιού-Χώρας και η πυρκαγιά έσπασε σε δυο μέτωπα. Το ένα έχει κατεύθυνση τον Βορρά και κινείται προς Μαλαγάρι και Κρύα Βρύση. Το άλλο κινείται προς Νότο με κατεύθυνση τον Μεσόκαμπο. Άμεσα δεν κινδυνεύουν σπίτια, ωστόσο η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον τεράστια και μια

μεγάλη δασική έκταση με πεύκα έχει καεί. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι ξημέρωσε με εξαιρετικά χαμηλή ένταση ανέμων και αυτό είναι αρκετό για να το εκμεταλλευτεί το σύνολο των διαθέσιμων εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης που επιχειρούν με το πρώτο φως κιόλας στο νησί.

Ενισχύθηκαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 90 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 50 εθελοντές, 20 υδροφόρα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 90 ατόμων, επτά ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη. Επίσης, αναμένεται να φτάσουν στη Σάμο από την Αθήνα άλλοι 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην υπόλοιπη Ελλάδα ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς σε Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, ανατολική Πελοπόννησο κ.α. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Άνδρο

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς χθες το απόγευμα στην περιοχή Φελλός της Άνδρου.

Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για σήμερα

Το άρθρο Αγωνία! Καίγεται για δεύτερη μέρα η Σάμος – Δύο τα μέτωπα (Βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα