Τζακ Λιου : Ώριμες οι συνθήκες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού στην χώρα μας, κυρίως σε ότι αφορά στην παρέμβαση των ΗΠΑ ώστε να ανακινηθεί εκ νέου και με ταχύτητα, το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Τα πρώτα θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου σε

σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, αναφέρθηκε στο ελληνικό ζήτημα κάνοντας μια ενδιαφέρουσα σύνδεση με την γεωπολιτική αστάθεια που παρατηρείται στην περιοχή, ύστερα και από τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα του πραξικοπήματος .

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, η παρούσα στιγμή , είναι η κατάλληλη ώστε να τεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής διαβούλευσης το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, ως όρος για την σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που με τη σειρά της θα λειτουργήσει ως προϋπόθεση για να μετεξελιχθεί η Ελλάδα σε «παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην περιοχή» όπως τόνισε.

Επιπρόσθετα ο κ. Λιού αναφέρθηκε στον σημαίνοντα ρόλο της Ελλάδας στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, που κατέδειξε για άλλη μια φορά με τρόπο έκδηλο, την γεωστρατηγική σημασία της χώρας.

Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κατά την σημερινή του επίσκεψη στην Ελλάδα, ο Τζακ Λιου θα συναντηθεί στις 14:00 το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα όπως και με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ενώ νωρίτερα, θα έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει σε αναβαθμισμένα αποτελέσματα από την συγκεκριμένη επίσκεψη τόσο σε ότι αφορά στο ζήτημα της απομείωσης του δημοσίου χρέους, όσο και σε ενδεχόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ στο ΔΝΤ, ώστε να υπαναχωρήσει στις απαιτήσεις του για την θεσμοθέτηση των ομαδικών απολύσεων και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, αναμένεται να παρασχεθεί στήριξη σχετικά με την επωφελή για την χώρα διευθέτηση του χρέους, αλλά ταυτόχρονα θα ζητηθεί ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην διενέργεια των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.

Το άρθρο Τζακ Λιου : Ώριμες οι συνθήκες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα